15. srpna 2023 • 14:05

Vary s Plzní pod širým nebem. Derby v Německu u skokanského můstku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů a Plzně sehrají 17. února příštího roku extraligový zápas pod širým nebem u skokanského můstku v německém Klingenthalu. Na tiskové konferenci o tom dnes informovali organizátoři akce Hockey Outdoor Triple, která se uskuteční k desátému výročí vzniku druhé německé hokejové ligy.



Kromě západočeského derby se v krušnohorském středisku hned za hranicemi v Německu uskuteční další dvě utkání. V pátek 16. února se utkají saští rivalové Crimmitschau a Drážďany a dva dny nato budou hrát Lausitz a Regensburg.

„Už nyní se moc těšíme na únorové Hockey Outdoor Triple. Opětovné zastoupení zápasu Tipsport extraligy na mezinárodní události zdůrazňuje hlubokou vášeň, kterou má náš hokejový národ. Tato mimořádná příležitost zažít zápas pod širým nebem u skokanského můstku nás spojuje a připomíná nám, proč je lední hokej více než jen sport," uvedl Martin Loukota, generální ředitel české nejvyšší soutěže.

Vstupenky na Hockey Outdoor Triple jsou nyní k dispozici online na webu www.hockey-outdoor-triple.com a také prostřednictvím prodejce vstupenek Ticketmaster. Všechny veřejné vstupenky jsou ke stání a jsou k dispozici za cenu 35 eur, zlevněná za 28 eur (studenti, senioři) a dětská za 20 eur. .

Karlovy Vary a Plzeň sehrají v Klingenthalu zápas 4. kola, který se měl původně konat v neděli 24. září v KV Areně. Půjde o šesté utkání pod širým nebem v historii extraligy.

Na jedinečnou příležitost ukázat se v zahraničí se těší obzvláště v klubu z lázeňského města. „Jsme moc rádi, že si můžeme zahrát tradiční západočeské derby v neopakovatelné atmosféře zápasu pod širým nebem. Pro klub je to zároveň obrovská příležitost se ukázat, je to velká propagace i pro naše město a na zápas už se moc těšíme,“ řekl jednatel a spolumajitel Energie Daniel Tobolka.

Punc výjimečnosti si uvědomuje také plzeňský boss Martin Straka , který už jako majitel západočeského klubu zažil zápas pod širým nebem před sedmi lety v Brně. Akci vítá s nadšením stejně jako hokejisté.

„Pro hráče jsou podobné akce vždy hokejovým svátkem, navíc se střetneme v západočeském derby. Zápas pod otevřeným nebem jsem si už zahrál před lety v Brně a duel měl báječnou atmosféru. Věřím, že si ji teď minimálně zopakujeme,” přeje si útočník Jakub Lev.

Pod skokanským můstkem v Klingenthalu se uskuteční hokejový zápas pod širým nebem mezi Karlovými Vary a Plzní
Pod skokanským můstkem v Klingenthalu se uskuteční hokejový zápas pod širým nebem mezi Karlovými Vary a Plzní

HC Energie Karlovy Vary Vše o klubu ZDE

HC Škoda Plzeň Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud