Jaroslav Kalina
11. srpna 2023 • 08:31

Frodl začal s Vary výhrou: Svatba? Jsem jen o půlku chudší. Jágr je zpět

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na premiéru si ještě oblékl staré betony, v bráně už se ovšem činil za nový tým. První start před nadcházející sezonou si již může odškrtnout také Dominik Frodl, jedna z největších posil Karlových Varů. Bývalý gólman Pardubic vedle dalších nováčků poprvé ukázal proti Kladnu. V úvodním přípravném utkání Rytířů ve Slaném vychytal Energii ještě ve výstroji z Dynama výhru 2:1. „Nová je asi ještě na celnici,“ vtipkoval. Start svého týmu sledoval (zatím) v civilu kladenský boss Jaromír Jágr, jenž se nedávno vrátil ze zámoří.



V okolí kladenského zimního stadionu probíhá ještě dojezd rozsáhlé rekonstrukce. Rytíři se tak aspoň na začátek přípravy na nový ročník přesunuli do zázemí v sousedství. V nedalekém Slaném si výběr kouče Otakara Vejvody poprvé vyzkoušel i zápas. Na úvod chyběli zkušení lídři Tomáš Plekanec Jakubem Klepišem či navrátilec Michael Frolík . Proti Energii ovšem naskočilo několik nováčků včetně amerického čahouna Chrise Marteneta a Kanaďana Devena Sideroffa.

S posilami každopádně vyrazily na zápas také Karlovy Vary. Vedle představení švédsko-finské dvojice útočníků Lukas Zetterberg a Iika Kangasniemi se nejvýrazněji předvedl Dominik Frodl.

Sedmadvacetiletý brankář chytal naposledy vloni 22. prosince, kvůli zlomené ruce už do sezony nenastoupil. Měl tak o to větší chuť se novým spoluhráčům i trenérům co nejlépe ukázat, byť si do přípravy musel obléknout ještě betony v pardubických barvách. „Nové jsou asi ještě na celnici. Čekám na proclení a pak mi je snad pošlou,“ prozradil s úsměvem Frodl.

Brankář Dominik Frodl už se chystá na novou sezonu jako jednička Karlových Varů
Brankář Dominik Frodl už se chystá na novou sezonu jako jednička Karlových Varů

Někdejší gólman Plzně či Pardubic neměl proti Kladnu tolik práce, po obzvláště dlouhé pauze už si ale chtěl konečně zachytat v novém působišti. „Opravdu jsem se těšil,“ přiznal rodák z Prahy. Na konci července se stihl Frodl i oženit s dlouholetou partnerkou. Pocítil nějak chomout? „Mně to přijde pořád stejný, jenom jsem o půlku chudší,“ chechtal se.

Po čtvrt roce v klubu z lázeňského města má Frodl z nového angažmá zatím skvělý pocit. „Prostředí klubu, realizační tým, kluci i lidi z vedení zatím na jedničku,“ chválila nová karlovarská jednička.

Se zapadnutím do karlovarské kabiny zatím nemá sebemenší problém. Většinu hráčů zná Frodl minimálně od vidění z extraligy. Sbližuje se také se švédsko-finskou dvojicí útočník Lukasem Zetterbergem a Iikou Kangasniemim.

„Když je parta zdravá, vezmou mezi sebe kohokoliv, což se u nás děje. Oba kluci jsou dobří. Vědí, že když něčemu náhodou nerozumí, tak jim to ostatní přeloží. Když jim potřebuji něco důležitého říct, tak to taky nějak anglicky přelouskám a určitě se domluvíme,“ ujišťoval odchovanec Slavie po prvním společném startu.

Od druhé třetiny sledoval zápas proti Karlovým Varům ve Slaném také Jaromír Jágr , Kladenský boss poslední týdny trávil v zámoří. Není pravděpodobné, že by jednapadesátiletý hokejista zasáhl do přípravy, s pukem ale přeci jen přišel do kontaktu, když vyletěl hráčům ze hřiště mezi střídačky. Kladenský velikán jim kotouč hodil zpátky a za chvíli se přemístil k trenérům. Po druhé dvacetiminutovce už se ale u hřiště neukázal.

České kluby přeplatí finské, jsou tu lepší hráči. Co doping v Hradci? Hráči zaslouží trest
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud