7. srpna 2023 • 04:50

Benák jako Straka, věří plzeňské cestě. Šéf potvrdil, že dostane šanci v áčku

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Hlinka Gretzky Cupu se stal s deseti body historicky nejproduktivnějším českým hráčem, ačkoli byl o rok mladší a o hlavu menší než většina jiných. Teď se můžeme těšit, až se Adam Benák představí v áčku extraligové Plzně. „Dostane šanci, budeme se snažit zapojit ho do týmu,“ potvrdil Sportu a webu iSport.cz šéf klubu Martin Straka. Kdy? Klidně už v úterní přípravě proti Českým Budějovicím ve Strakonicích.



Při pohledu na něj během turnaje v Břeclavi kolikrát spadla brada. Skvělé hokejové myšlení a cit, výborné bruslení, fenomenální ruce. Adam Benák patřil k hvězdám Hlinkova memoriálu, nyní ho čeká skok mezi dospělé. S plzeňským týmem si zatrénoval už v minulé sezoně, vzhledem k věku však ještě za chlapy nastoupit nemohl. Od dubna je mu šestnáct, hrát už smí. Velká chvíle se blíží.

Hodně členů osmnáctky má nakročeno do kanadské juniorky, jiní mladíci se rozhodli pro zkušenou ve Skandinávii. Benák věří plzeňské cestě, a pokud by měl někdy odejít, pak prý jedině do kanadské juniorky. K odchodu do zámořské soutěže však ještě nemá věk. Jinam by ani nešel.

„Nějaké nabídky z Finska a Švédska měl, ale sám řekl, že nechce. Říkal, že až bude jeho ročník na mistrovství světa osmnáctek, po něm by když tak na jednu sezonu odešel do Kanady. Skandinávii jsme vůbec neřešili. Nechce o tom slyšet a manželka taky ne. Přeje si, aby hlavně dodělal školu, má před sebou ještě tři roky na sportovním gymnáziu. Taky jde o to, aby vedle hokeje stíhal studium,“ líčí otec Václav Benák, bývalý elitní obránce.

V Plzni na tohle mají broky a nástroje. V minulé sezoně neváhali nasadit do obrany 17letého Adama Jiříčka a koncem ledna Jana Skoka, jemuž v tu dobu bylo něco přes 16 let, což je zároveň hranice způsobilosti pro nejvyšší soutěž dospělých. Adam Benák tohoto věku dosáhl koncem dubna. Filozofie klubu je předpokladem, že ho nezabrzdí. Jak v někom vidí slušný potenciál, dají mu příležitost a pomůžou.

„Už minulou sezonu s námi Beny chodil dvakrát týdně trénovat. Má podepsanou smlouvu s áčkem, loni ji neměl. Vyzkoušeli bychom ho už tehdy,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud