Pavel Ryšavý
13. prosince 2023 • 10:50

Bolka-gang č. 2: reprezentace a pak směr NHL? Hyka děkuje Výbornému

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich poznávací znamení je roky stejné: zrychlit, ujet, vystřelit a trápit. Mladá Boleslav vychovala šest útočníků, pět z nich má fazónu a schopnosti se rvát o reprezentační dres. Stará parta? Hy-Mu-Le. Nová? Pobavilo, jak se o ně „prali“ trenéři, když chtěli odejít. „Četl jsem, jak pan Rulík říkal panu Hořavovi, ať mu nebere jeho hráče. Pobavilo mě to,“ říká dnešní sparťan Pavel Kousal.



V extralize si momentálně Mladá Boleslav podepisuje přihlášku do pekla. Nedaří se jí, ve své bídě se zatím propadá hlouběji a hlouběji. Po polovině základní části je z ní aspirant baráže číslo jedna. Dnešní optikou až zarazí, jaké hráče dokázala do světa vystřelit v minulých letech. A jde o dobu poměrně blízkou, ne pravěk. O to hůř pro ni.

Většinou platí, že ji přerostli. Museli dál, aby se posunuli dál.

Tomáš Hyka, Pavel Musil a Radan Lenc. Asi si vzpomenete, Hy-Mu-Le, tři dravci, kteří se dostali na vrchol v roce 2017. Místo nich vyskočila pak v klubu podobná sestava: Pavel Kousal, Ondřej Najman, Oscar Flynn. Další ultrarychlá a zručná rota.

Pět ze šesti hráčů klidně může mít reprezentační ambice, ani jeden už za Boleslav nehraje.

Když se v minulé sezoně přetahovaly Pardubice se Spartou o Pavla Kousala s Ondřejem Najmanem, stala se z akce celkem pikantní story.

Radim Rulík na tiskové konferenci na oko vynadal v minulé sezoně Miloslavu Hořavovi. Dřív spolu vedli Boleslav, Kousala s Najmanem znali. Teď o ně stáli jako kouč Pardubic a Sparty. Kousal s Najmanem podepsali Spartu.

„Gratuluju a neber mi všechny ty moje vytipovaný hráče,“ podával Rulík ruku Hořavovi.

„Slibuju,“ zasmál se kolega.

„Vzpomínám si dobře,“ usměje se tomu dnes Kousal. „V prosinci mi oba volali

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud