2. července 2013 • 16:49

Co budou hrát Budějovice příští rok? Hradec jim slíbil první ligu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý prezident českobudějovického klubu Jaroslav David se nebude podílet na záchraně seniorského hokeje v jihočeské metropoli. Vedení místního občanského sdružení, které v Českých Budějovicích řídí mládež, se podle něj rozhodlo upřednostnit možnost získání prvoligové licence od Hradce Králové, kam se přestěhoval extraligový HC Mountfield.



David ve spolupráci s odchovanci českobudějovického hokeje, působícími momentálně v Evropě i v NHL, jednal s prvoligovými kluby ochotnými odprodat licenci. Vedení občanského sdružení, které zastupuje Zdeněk Blažek, se ale rozhodlo upřednostnit vlastní variantu, o níž už informoval i zástupce města, kteří se na jednání o záchraně seniorského hokeje podílí.

"Pan Blažek uvedl, že občanské sdružení v žádném případě neuzavře spolupráci se subjektem, který bude vlastnit prvoligovou licenci s tím, že to není garance, že prvoligový hokej v Budějovicích zůstane. Připravenou mají vlastní variantu získání prvoligové licence z Hradce Králové, odkud ji mají předběžně přislíbenou," uvedl David pro Deník.

Hradci Králové se tak zřejmě nepodařilo dotáhnout prodej prvoligové licence ostatním možným zájemcům. Na počátku celého stěhování totiž nic nenasvědčovalo tomu, že prodá prvoligový hokej právě do Českých Budějovic. Podle informací iSport.cz se cena prvoligové licence pohybuje okolo půl milionu korun.

Hokejistům v čele Alešem Kotalíkem, Romanem Turkem, Václavem Prospalem, Milanem Michálkem, Martinem Hanzalem a Jiřím Novotným přitom podle Davida jasně garantovali, že seniorská soutěž zůstane trvale v Českých Budějovicích. Šance odkoupit první ligu byla podle jeho slov od Mostu.

"Všechna jednání byla vedena v tom duchu, že velkou roli hraje čas. Už je začátek července a pokud se mělo něco začít, tak je to budování hráčského kádru, realizačního týmu, zajištění ledů, přátelských zápasů, výstroje a spousty dalších záležitostí. Byl nejvyšší čas začít něco intenzivně připravovat, aby se sezona vůbec stihla," dodal David. Občanské sdružení má podle jeho informací příslib převedení licence na konci července.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud