21. června 2013 • 17:24

Hradecký manažer už mluvil s hokejisty. Kotalík se může zapojit, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Aleš Kmoníček, generální manažer hokejového klubu v Hradci Králové, kam se stěhuje extraliga z Českých Budějovic, v pátek absolvoval setkání s hráči z kádru Jihočechů. Schůzku označil za velmi přínosnou, neboť hokejisté dosud čerpali informace prakticky pouze z médií.



Kmoníček byl rád, že se schůzka uskutečnila. "Mám z ní dojem, že byla docela dost potřeba, abych hráčům vysvětlil některé věci a věděli, co je čeká a co je potřeba zvládnout," řekl ČTK.

"Dosud se takřka vše dozvídali pouze z médií, což není rozhodně ideální. Takže jsem jim nastínil nějaký plán a pak jsem to nechal na diskuzi," přiblížil Kmoníček.

Během ní čelil dotazům na různá témata. "Bylo to ode všeho něco," uvedl. Hráče zajímaly možnosti zázemí a bydlení na východě Čech, stěhování a další organizační věci. "Ale zároveň také to, jak se bude tvořit realizační tým a jak se bude postupovat při skládání týmu. Bylo toho dost, co probírat," doplnil Kmoníček, který již dříve ujistil, že šanci dostat se do extraligového kádru bude mít i několik hráčů Hradce.

Hráče čeká seznamovací soustředění

Zástupce královéhradeckého mužstva stihl i schůzku s Alešem Kotalíkem, jehož chtěl osobně poznat. Útočník s bohatými zkušenostmi ze zámořské NHL v posledních dnech prohlásil, že raději ukončí kariéru, než aby se stěhoval do Hradce Králové.

"Myslím, že i tento rozhovor byl přínosný. Aleš je velmi zklamán ze situace, která v Českých Budějovicích vznikla. Jde o to, že se tam vrátil a hokej tam teď skončil, je z toho opravdu hodně rozčarován. Ale vidí to tak, jak to bylo, není to určitě vůbec nic proti Hradci a klubu jako takovému. V tuto chvíli řeší, zda v Českých Budějovicích nějaký hokej bude," řekl Kmoníček.

Východočeši by přitom o Kotalíkovy služby stáli. "Řekli jsme si nějaké věci a on nyní ví, že jakmile se bude chtít zapojit, tak se může ozvat," nastínil Kmoníček.

Na příští týden už je naplánované minisoustředění. "To abychom klukům ukázali prostředí tady v Hradci," vysvětlil Kmoníček. V jeho rámci by mělo dojít na setkání s majiteli nebo s primátorem. "Chceme, aby hráči viděli zázemí, stadion a poznali i některé členy realizačního týmu. To jsou hlavní věci," vypočítal Kmoníček.

"Pak se hráči rozjedou na dovolenou a my budeme pracovat na tom, abychom vše zvládli po stránce těch organizačních věcí a převedli klub do Hradce Králové. Právníci budou řešit zase legislativní věci," podotkl Kmoníček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud