26. července 2007 • 00:00

Moravec nebere Německo jako důchod

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Němčina ze studií se už Davidu Moravcovi z hlavy skoro vykouřila. Přesto věří, že si v novém angažmá - německém Wolfsburgu, oživí příjemné vzpomínky na tuhle zemi.



Němčina ze studií se už Davidu Moravcovi z hlavy skoro vykouřila. Přesto věří, že si ve svém novém angažmá - německém Wolfsburgu, oživí příjemné vzpomínky na tuhle zemi. Právě v Německu dával v roce 2001 vítězný gól ve finále mistrovství světa. "Wolfsburg je jen kousek od Hannoveru, kde jsme získali zlato, ale žádná symbolika v tom není," usmívá se dvojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana. "Německo tak nějak vyplynulo. Některé nabídky jsem odmítl, některé vyšuměly. Wolfsburg mi nakonec přišel jako nejlepší řešení."


Celé léto jste trénoval individuálně, dokázal jste se přinutit trénovat opravdu tvrdě? "Přípravu mám pár let pořád stejnou, reguluju si vše podle sebe. Vím, na čem je třeba pracovat." Před dvěma lety jste měl velké problémy se zády. Musíte je nějak šetřit? "Vloni ve Finsku jsme na trénincích dělali i nadhozy a trhy, co normálně dělají vzpěrači. A nemám problémy. Ani v tenise nebo při golfu, kde jsou velké rotace těla. Snad už jsou záda v pořádku." Pořád panuje názor, že Německo je pro hokejisty štace na důchod. Co tomu říkáte? "Tak já už mám skoro pětatřicet...Odmítl jsem i lepší nabídky, ale tím nechci říct, že Německo je špatná soutěž. Je jiná. Hraje tam hodně Kanaďanů, Američanů nebo Finů, takže to nebude úplně špatná liga. Asi nebude tak chytrá a vyčůraná jako ta naše, bude víc agresivní. Ale já se těším. Třeba na fanoušky. Ti se v Německu umí bavit stejně, jako na fotbale." Roman Čechmánek si německé angažmá chválil. Říkal, že mu dodalo novou energii, že jej "nakoplo." A znovu se dostal až do reprezentace. "Já ale nemám ambice jít zpátky do reprezentace. (usmívá se) Tam už jsou jiní, pro mě už to není. Já jen chci hrát slušný hokej. Dokud mě bude bavit a vydrží zdraví." Jak dlouho? Troufnete si odhadnout? "Nechci hrát ve třetí lize. Dokud prostě bude moje hra trochu vypadat a nebude to nějaký chodecký hokej. Jakmile půjdou výkony dolů a tělo si řekne, že už to dál nejde, tak se na to vyprdnu." Prý už pomalu rozjíždíte i nějaké podnikání, je to tak? "Něco rozjíždím, ale to není vůbec zajímavé..." O co jde? Oděvní průmysl, nemovitosti? "Né. Takové normální běžné podnikání, které si můžu dovolit s mýma možnostma. Musím už pomalu myslet na zadní kolečka." Trenérská kariéra vás neláká? "Děti trénovat můžu. Sice by mě to bavilo, bylo by příjemné předávat zkušenosti nebo vychovat dobrého hráče, tím bych však rodinu neuživil."

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud