31. července 2007 • 00:00

Zlatou hokejku mohou získat i extraligisté

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm hráčů z NHL a dva z tuzemské extraligy jsou v desítce nominované na zisk Zlaté hokejky, ankety o nejlepšího českého hokejistu sezony, o jejímž držiteli se rozhodne v srpnu.



Osm hráčů z NHL a dva z tuzemské extraligy jsou v desítce nominované na zisk Zlaté hokejky, ankety o nejlepšího českého hokejistu sezony. Loňské postavení v první desítce obhájila čtveřice hráčů včetně vítěze posledních dvou ročníků Jaromíra Jágra. Rekordman Zlaté hokejky a hvězda New Yorku Rangers útočí již na osmý triumf. Mezi vyvolenými nechybí ani loni druhý Tomáš Kaberle z Toronta, třetí David Výborný z Columbusu či desátý Martin Straka, Jágrův spoluhráč z New Yorku Rangers. Mezi kandidáty jsou také pětinásobný vítěz Zlaté hokejky Dominik Hašek, dvaačtyřicetiletá brankářská opora Detroitu, kapitán New Jersey Patrik Eliáš, další útočníci Martin Havlát z Chicaga a Milan Michálek ze San Jose. V extralize či na mistrovství světa v Moskvě zaujal hlasující trenéry reprezentačních týmů i extraligových klubů a zástupce médií sparťan Jaroslav Hlinka, který už je nyní hráčem Colorada. Stejně tak si v tuzemsku vydobyl pozici v desítce nejlepší střelec domácí soutěže Petr Sýkora z Pardubic. Slavnostní vyhlášení Zlaté hokejky se uskuteční v karlovarském hotelu Thermal v sobotu 18. srpna od 20:00, přímým přenosem ho bude vysílat Česká televize.


Desítka nominovaných hokejistů na 39. ročník ankety Zlatá hokejka:
Patrik Eliáš (New Jersey Devils), Dominik Hašek (Detroit Red Wings), Martin Havlát (Chicago Blackhawks), Jaroslav Hlinka (Sparta Praha/Colorado Avalanche), Jaromír Jágr (New York Rangers), Tomáš Kaberle (Toronto Maple Leafs), Milan Michálek (San Jose Sharks), Martin Straka (New York Rangers), Petr Sýkora (Moeller Pardubice), David Výborný (Columbus Blue Jackets).

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud