14. srpna 2007 • 00:00

Jágr Team prohrál na nájezdy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový Jágr Team načal svou letošní exhibiční šňůru prohrou 6:7 s posíleným výběrem Nového Jičína. Na nájezdy hvězdy NHL neproměnily ani jeden pokus.



Hokejový Jágr Team načal svou letošní exhibiční šňůru prohrou 6:7 s posíleným výběrem Nového Jičína. Vůdce Jaromír Jágr vypracoval spoluhráčům dvě branky a 44 sekund před koncem navíc při power play svého celku odvrátil hrozící porážku. Na nájezdy však hvězdy NHL stejně padly, neboť neproměnily ani jeden pokus. Jediným úspěšným exekutorem byl Marian Kacíř, který Novojičínským zajistil vítězství. Další exhibici sehraje výběr hokejových osobností 21. srpna v Brně. Domácí svou sestavu doplnili o známá jména z NHL i extraligy a jedna ze tří zámořských posil Petr Kalus osvědčil hned v první minutě, že má efektivitu v krvi, když úvodní střelou utkání otevřel skóre. V přátelském duchu před vyprodaným hledištěm měl Nový Jičín výsledek půl zápasu pod kontrolou; na každý vyrovnávací zásah si připravil rychlou odpověď. Jágr Team otočil vývoj bezkontaktní partie až ve druhé části zápasu, i když do Nového Jičína přivezl jen úzkou sestavu třinácti mužů s gólmanem Schwarzem. Vypadalo to, že soupeři docházejí síly a hosté narůstající převahu korunovali góly Tlustého s Tenkrátem. Exhibiční zápas nakonec stejně dospěl do nájezdů. Domácí v závěru dokonce znovu obrátili skóre, ale v poslední minutě se soupeř odhodlal k power play, místo brankáře skočil na led jako šestý muž Jágr a sotva dojel k brance, dorážkou pod horní tyčku zachránil celebrity před porážkou v řádné hrací době. Nakonec Jágr Team odešel poražen, gólman Štůrala totiž v penaltovém rozuzlení vychytal Plekance, Průchu, Hemského, Kotalík i Jágra, zatímco domácí se jednou prosadili zásluhou Kacíře.


Výsledek: Gedos Nový Jičín - Jágr Team 7:6 po nájezdech (3:2, 1:3, 2:1) Branky: 45. a rozhodující nájezd Kacíř, 1. Kalus, 9. Fleischmann, 12. Jakubu, 22. Květoň, 59. Petrovický - 3. a 33. Tenkrát, 11. Platil, 21. Průcha, 28. Tlustý, 60. Jágr. Diváci: 2200. Sestava Jágr Teamu: Schwarz - Pilař, Platil, Schnábel, Krajíček - Jágr, Plekanec, Průcha - Hemský, Kotalík, J. Novotný - Tenkrát, Tlustý, Hrdina.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud