1. února 2018 • 17:41

Ton ukončil kariéru ve 44 letech. Měl na výběr, ale zůstává doma

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšnou hokejovou kariéru začal na Kladně a po minulé sezoně ji ve stejném klubu ukončil. Útočník Petr Ton nyní ve 44 letech oznámil, že další angažmá už nepřidá. „Nejsem na tom zdravotně tak dobře, abych s klidným svědomím podepsal kontrakt a po nějaké době oznámil, že to ze zdravotních důvodů nejde. To není seriózní,“ řekl pro server vasekladno.cz.



Z Kladna vzešel, působil ve Finsku, ale největší stopu zachoval ve Spartě, kde se stal nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem v historii klubu. Naposledy v extralize působil v Kometě Brno, před minulou sezonou se vrátil do Kladna, ale postup do nejvyšší soutěže Středočechům nevyšel a v této sezoně už v kádru Rytířů chyběl.

Poté Ton přemýšlel, zda zkusit štěstí ještě někde jinde. „Například Nice ve Francii, Alpská liga, Itálie, druhá německá liga. Měl jsem na výběr, nakonec zůstávám doma,“ vysvětlil.

U hokeje chce dvojnásobný mistr zůstat i nadále. Nejspíš v trenérské roli. „V tuhle chvíli nikde nic domluveného nemám. Chci jednou zúročit trenérské béčko, nebo můžu pracovat u mládeže a k tomu uplatnit licenci kondičního trenéra. V tomhle směru bych rád příští sezonu, třeba už od května, kdy začíná suchá příprava, působil u mladých hráčů v kladenském klubu.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud