12. července 2020 • 15:50

Talent bojuje o život. Přispěl Voráček, iSport draží Čechovy hrané rukavice

Autor: jab, jon
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Voráček je kádr! Talentovanému hokejistovi Ondřeji Buchtelovi (20), kterému doktoři před dvěma měsíci diagnostikovali vzácnou rakovinu srdce, zhoubný nádor přímo na tělesné pumpě, poslal 100 tisíc korun. A přidávají se také další hokejové persony, stejně jako "obyčejní" lidé. V neděli odpoledne byla na čerstvě zřízeném transparentním účtu bývalého mládežnického reprezentanta částka 2 150 782 korun. Podpořit mladého hokejistu chce i server iSport.cz. Draží podepsané brankářské rukavice, se kterými chytal legendární Petr Čech.



Zahrál si na šampionátu do 18 let, teď ale pobývá doma v Ústí nad Labem a rve se se zákeřnou nemocí. Rakovinou srdce. Buchtela má v sobě pořád odhodlání bojovat, nemá však jak.

„Diagnózu mi doktoři řekli ve čtvrtek 14. května, byl to nejhorší den v mém životě. Pořádnou léčbu nemám, nikdo neví, co s tím. Sdělili mi, že je to na mně, že se můžu sám rozhodnout, jak a jestli chci pokračovat,“ přiznal v emotivním rozhovoru pro iSport.cz. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>.

A hokejový národ se spojil, aby obránci prvoligových Benátek nad Jizerou (letos 57 zápasů, 9+16) pomohl. Nadační fond Ivana Hlinky mu poslal 200 tisíc korun, kapitán národního týmu a útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček 100 tisíc.

Dál také pokračují dražby výstrojí známých hokejistů, rukavic Tomáše Plekance, nebo brankářské hokejky Alexandra Saláka. Jeho kolega Patrik Bartošák už za 30 tisíc svou masku, s níž se představil na mistrovství světa a olympijských hrách, vydražil! Hokejová Sparta přes svůj Instagram draží lapačku brankáře Michala Neuvirtha.

Juraj Valach přispěl 25 tisíci, Ondřej Palát přidal 20 tisíc. Hokejka Davida Kašeho se vydražila za 50 tisíc korun a k mání je stále hůl Jakuba Lauka nebo dres Martina Kauta. Svůj dres na pomoc Buchtelovi draží i rekordman fotbalové ligy, brankář Slavie Ondřej Kolář.

„Nemám slov, vážně. Strašně mile mě to překvapilo, nečekal jsem, že se něco takového stane. Rozjelo se to opravdu neskutečně. Všem, kdo se do toho zapojili, moc děkuju, jsem jim opravdu vděčný. Doufám, že mi to co nejvíc pomůže,“ je vděčný Buchtela.

Podporu nachystal i server iSport.cz. Do dražby se rozhodl věnovat hrané a podepsané rukavice legendárního Petra Čecha, v nichž chytal v poslední fázi své báječné kariéry v Arsenalu. Do dražby se zapojte ZDE>>> 

Hlavní trenér národního týmu Filip Pešán pro něj dokonce nahrál video, ve kterém vyzývá k podpoře na transparentním účtu, který v úterý 7. července zřídila jeho rodina. „Jak jste jistě zaznamenali, jeden z našich spoluhráčů, Ondra Buchtela, se v poslední době dozvěděl velmi vážnou diagnózu a statečně bojuje se zákeřnou nemocí. Na jeho podporu začalo vznikat několik dobročinných akcí a vznikl i transparentní účet, na který bude rád, když přispějete, stejně jako jsem to udělal já. Ondro, držíme ti palce!“

Mladému hokejistovi Ondřej Buchtelovi se život otočil vzhůru nohama. Na svém Instagramu zveřejnil, že bojuje se zhoubným nádorem na srdci
Mladému hokejistovi Ondřej Buchtelovi se život otočil vzhůru nohama. Na svém Instagramu zveřejnil, že bojuje se zhoubným nádorem na srdci

ČÍSLO TRANSPARENTNÍHO ÚČTU

123-0762430277/0100 (odkaz ZDE >>>)
IBAN pro zahraniční platbu: CZ79 0100 0001 2307 6243 0277
SWIFT kód: KOMBCZPPXXX

Pavla Zbíralová, iniciátorka sbírky

„Milí přátelé, kamarádi, všichni, kteří rádi pomáháte, chceme Vám přiblížit skutečnosti, které nás vedli k založení tohoto transparentního účtu. Nikdy bych nevěřila, že se někdy dostaneme do situace, abychom tohle museli udělat, ale cesty osudu jsou nevyzpytatelné a stalo se to. A proto jsme se my nejbližší kamarádi rozhodli tenhle účet za pomoci KB založit.

Ondřej je 20letý profesionální sportovec, kterému byl nedávno diagnostikován sarkom na srdečním svalu, který bohužel zasáhl i obě plíce.

Ondra byl paliativním týmem propuštěn do domácí péče. Momentálně se mu daří lépe, ale každý den je to jako na houpačce. Je odkázaný na kyslík, invalidní vozík a bez dopomoci druhého vlastně nic nezvládne.

Protože se situace odehrála velmi rychle a nás tlačí čas, sháníme tímto způsobem peněžitou podporu. Jako přátelé si přejeme, aby měl Ondra ten největší komfort. Proto bychom rádi pomohli v tom, aby se vybrané peníze vynaložili nejen na lékařské potřeby, lékaře a zdravotnické pomůcky, ale taky na jeho plány a sny. Na to, aby si mohl život užívat na 100%, ačkoliv je teď omezený.

Věřím, že jsou mezi námi dobří andělé, kterým život druhých není lhostejný a ať je to minimální částka, tak přispějí na život tak úžasného člověka, jako je Ondra. Děkujeme všem, kteří se podílejí na poslání finanční podpory, nebo pozitivní energie! Nesmírně si toho vážíme a Ondru energie tlačí vpřed!“



Články odjinud


Články odjinud