5. června 2020 • 09:48

Obránci z Liberce našli nádor na srdci. Ve dvaceti raka nečekáte, napsal

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bestie jménem rakovina zasáhla do života dalšího mladého hokejisty. Dvacetiletý obránce Ondřej Buchtela ve čtvrtek večer na svém Instagramu zveřejnil smutnou zprávu - lékaři mu našli zhoubný nádor na srdci. Odchovanec Ústí nad Labem, který poslední sezonu strávil jako hráč Liberce na farmě v Benátkách nad Jizerou, se však nehodlá vzdát. Bude bojovat! 



Po několika týdnech mlčení vyšel s pravdou ven. Ondřej Buchtela, šikovný obránce, který si již stihl zahrát v extralize za Chomutov, svým nejnovějším příspěvkem na sociální síti bezpochyby dojal každého fanouška.

„Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť sem na IG, ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl, že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na sociálních sítích a nevycházím z domu, a když už, tak jen na vozíku, je RAKOVINA... Lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci,“ prozradil bývalý mládežnický reprezentant.

Ještě před dvěma týdny by Buchtela i celá jeho rodina nevěřili, že se dá život během dvou dnů otočit vzhůru nohama a úplně zpřeházet priority. „Tak vám říkám, že to jde. Ve dvaceti letech raka nečekáte, ale když přijde, nezbývá nic jiného, než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já a ne ten druhej, prostě a jednoduše BOJOVAT!“ napsal ústecký rodák odhodlaně.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Nejdříve se mi to psát nechtělo, zvlášť sem na IG ale po pár dnech přemýšlení jsem si řekl že by se to stejně zjistilo a pravda by vyjela na povrch. Důvodem proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu a když už tak jen na vozíku je RAKOVINA...lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci. Poslední 2 týdny byly hodně zvláštní pro mě i pro celou rodinu. Jestli se dá život během 2 dnů přehodit vzhůru nohama a úplně od základu zpřeházet priority, tak Vám říkám že to jde. Ve 20 letech raka nečekáte ale když přijde nezbývá nic jiného než bojovat. Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já a ne ten druhej, prostě a jednoduše BOJOVAT!!

Příspěvek sdílený Ondřej Buchtela (@ondrej_buchtela),

Na instagramový účet Buchtelovi okamžitě vyjádřili podporu všichni známí a spoluhráči, mezi kterými byl například zkušený útočník Radek Duda . Přidali se i chomutovští Piráti, u kterých mladý bojovník vyrostl do seniorského hokeje a zahrál si s nimi nejvyšší soutěž. Svého hráče podpořil rovněž Liberec s heslem: „Jsme s tebou!“

Inspiraci v boji se zhoubným nádorem může nalézt v Jiřím Průžkovi, spoluhráči z Benátek. Útočník Liberce minulý rok úspěšně překonal rakovinu varlat a dokázal se vrátit k aktivnímu hokeji. 

„V hlavě jsem nyní určitě silnější. Kolikrát si teď říkám, že každý zápas je za odměnu. Co vás nezabije, to vás posílí. Užívám si to. Dřív jsem řešil hodně bodování, i když jsme vyhráli a já neměl ani bod, býval jsem naštvaný. Vždycky jsem chtěl dávat góly a nahrávat. Nyní jsem si ale uvědomil, že základem je, když hrajete a můžete se tak pořád zlepšovat,„ řekl Průžek v rozhovoru pro iSport.cz. Po předčasně ukončené sezoně si vysloužil cenu za oddanost k hokeji.   

 

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud