5. července 2021 • 20:20

Na MS vychytal Kanadu, teď zemřel (†24). Nešťastně ho zabila rachejtle

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragická ztráta mladého života zasáhla sportovní svět. Hokejový brankář Matiss Kivlenieks, který v dresu Lotyšska startoval na posledním mistrovství světa v Rize, ve 24 letech nečekaně zemřel. Hráč Columbusu, jenž na domácím šampionátu senzačně vychytal později mistrovskou Kanadu, podle vyjádření Blue Jackets skonal na následky poranění hlavy, které si měl způsobit v neděli po nešťastném pádu. Pitva ovšem prokázala, že smrt způsobil zásah zábavní pyrotechnikou do hrudníku. Celý hokejový svět včetně NHL, v níž si Lotyš zachytal osm zápasů, se nyní halí do smutku.



Měl slušně rozjetou hokejovou kariéru, slibný potenciál už bohužel nenaplní. Lotyšský reprezentant Matiss Kivlenieks tragicky skonal během letního pobytu ve Spojených státech amerických více jak měsíc před svými 25. narozeninami.

Podle policie slavil Kivlenieks v neděli Den nezávislosti ve městě Novi ve státě Michigan. Hokejista byl s přáteli ve vířivce, když selhal ohňostroj a začal vybuchovat směrem k účastníkům oslavy.

Osazenstvo vířivky se dalo na útěk. Kivlenieks při tom podle původních informací upadl a udeřil se hlavou o beton. „V této chvíli nepochybujeme o tom, že to byla nešťastná náhoda,“ řekl agentuře AP policejní důstojník Jason Meier.

Nařízená pitva však podle agentury AP odhalila, že Kivleniekse zasáhla pyrotechnika do hrudníku a způsobila mu smrtelné zranění. Přivolaní záchranáři převezli gólmana do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého.

„Jsme šokováni a zarmouceni ztrátou Matisse Kivleniekse a vyjadřujeme hlubokou soustrast jeho matce Astridě, jeho rodině a přátelům v této zničující době. Kivi byl vynikající mladý muž, který zdravil každý den, a všichni se usmívali a na dopad, který měl během čtyř let u naší organizace, se nezapomene,“ řekl John Davidson, prezident Blue Jackets ke ztrátě nadějného brankáře.

Kivlenieks se do zámoří vypravil už v roce 2013, kde hokejově rostl v amerických mládežnických soutěžích. Nikdy nedraftovaný hráč svými výkony zaujal Blue Jackets, kteří s ním před čtyřmi lety uzavřeli kontrakt. V NHL odchytal celkem osm utkání, převážně působil na farmě v Clevelandu. Největší pozornost na sebe upoutal na nedávno skončeném mistrovství světa v Lotyšsku, kde nastoupil do čtyř zápasů. Maskovaný muž se postaral o senzaci v duelu s Kanadou, proti které vychytal historické vítězství 2:0 a čisté konto k tomu.

Upřímnou soustrast nad nečekaným úmrtím mladého sportovce vyjadřuje rodině i blízkým se vyjadřují kluby i média po celém světě. Lotyšský hokejový svaz uvedl, že Kivleniksův skon je obrovskou ztrátou nejen pro lotyšský hokej, ale i pro celý národ. 

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud