1. dubna 2008 • 00:00

Jágr porazil Pittsburgh

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český útočník Jaromír Jágr přispěl gólem a asistencí v pondělním utkání NHL k vítězství Rangers 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem.



Český útočník Jaromír Jágr přispěl gólem a asistencí v pondělním utkání NHL k vítězství Rangers 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem. Hráči Rangers dali oba góly v početní výhodě a oplatili soupeři nedělní porážku. Rozhodující branku vstřelil útočník Chris Drury, jenž má v letošním ročníku na kontě již sedm vítězných gólů. Po bezbrankové první třetině, ve které Rangers dovolili vyhlášené ofenzivě Pittsburghu pouze jednu střelu, otevřel tým z Manhattanu skóre v 32. minutě při dvojnásobné výhodě. Jágrův pokus se odrazil od výstroje brankáře Marka-Andreho Fleuryho a doplachtil za jeho záda. Sudí branku nejprve neuznal kvůli hře vysokou holí Scotta Gomeze, ale po konzultaci s videorozhodčím verdikt změnil, protože se ukázalo, že puk byl tečován rukavicí bránícího Roba Scuderiho a maskou gólmana Fleuryho. Domácí hráči drželi hubené vedení až do poloviny závěrečné třetiny. Pak se kolem Michala Rozsívala otočil Ryan Malone a předložil gólovou nabídku Maximu Talbotovi, jenž se prosadil i v neděli. V prodloužení pak obránce Sergej Gončar fauloval Jágra a nabídl Rangers další početní výhodu, kterou po přihrávce kladenského odchovance přetavil ve vítězný gól Drury. Díky výhře se Pittsburgh posunul na páté místo ve Východní konferenci se stejným bodovým ziskem, jako má čtvrté New Jersey. "Neuvažujeme o domácím prostředí. V první řadě se soustředíme na udržení postupové pozice. Vyhráváme a sbíráme body, přesto jsme stále blízko devátému místu," uvedl brankář Henrik Lundqvist. Rangers mají před devátým Washingtonem náskok pět bodů. Pittsburgh se navzdory porážce stal prvním týmem, který ve Východní konferenci dosáhl hranice sta bodů. V souboji dvou nejslabších týmů Východu zvítězili hokejisté Atlanty 2:0 na ledě Tampy Bay. Obě branky vstřelil v poslední třetině ruský útočník Ilja Kovalčuk, přičemž na druhou mu nahrál Robert Holík. Hvězdou zápasu byl finský brankář Kari Lehtonen, jenž zlikvidoval 36 střel a připsal si čtvrtou nulu v sezoně. "Byla to typická ukázka hokeje, které předvádíme celý rok. Většinu zápasu se snažíme, dřeme, ale nemůžeme skórovat. Ostatní týmy nám vstřelí branku v závěru utkání a zvítězí," kroutil nechápavě hlavou obránce Tampy Dan Boyle. Oba týmy hledaly marně recept na soupeřovu obranu 55 minut. Poté dvakrát skóroval Kovalčuk, který s 52 vstřeleným góly vyrovnal své maximum ze sezony 2005/06. "Nejraději bych na tuhle sezonu zapomněl. Je to jako špatný sen," uvedl ruský útočník, kterého bez ohledu na individuální úspěch mrzí nezdary týmu. Trenér Don Waddell ho však pochválil. "Měl skvělou sezonu, táhl náš klub několik měsíců. Je to rozený střelec. Jakmile dostane příležitost, využije ji," řekl kouč Atlanty.


Výsledky pondělních zápasů: NY Rangers - Pittsburgh 2:1 v prodl. (0:0,1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 32. Jágr, 62. Drury (Jágr) - 51. Talbot. Střely na branku: 27:22. Diváci: 18.200. Tampa Bay - Atlanta 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky: 55. a 60. Kovalčuk (na druhou Holík). Střely na branku: 36:24. Diváci: 17.441.

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud