1. dubna 2008 • 00:00

Finále extraligy začne v pátek

Autor: ČTK

Boj o titul mezi Slavií a Karlovými Vary začne v pražské O2 Areně. Oba týmy budou hrát také o postup do premiérového ročníku nově vzniklé Ligy mistrů, kam už se kvalifikovaly jako vítěz základní části České Budějovice.



Boj o titul v hokejové extralize mezi Slavií a Karlovými Vary začne v pátek v pražské O2 Areně. Energie po dnešní výhře na ledě Českých Budějovic doplnila ve finále Slavii, která postoupila rovněž až v sedmém semifinálovém utkání před Liberec. Zatímco Slavia po triumfu v roce 2003 bude bojovat o druhé zlato v historii, pro Karlovy Vary je už postup do finále dalším posunem nejlepšího výsledku v dějinách. Slavia a Karlovy Vary budou hrát také o postup do premiérového ročníku nově vzniklé Ligy mistrů, kam už se kvalifikoval jako vítěz základní části českobudějovický Mountfield. Druhý zápas finálové série se hraje v sobotu opět v Praze, do Karlových Varů se klání přesune na úterý 8. dubna a středu 9. dubna, kdy už může být rozhodnuto o titulu. Případný pátý duel je na programu v Praze v sobotu 12. dubna, šestý zápas o dva dny později na západě Čech a nejpozději se rozhodne ve středu 16. dubna v Praze. V letošní sezoně mají mírně lepší vzájemnou bilanci Karlovy Vary. Slavia vyhrála v prvním duelu ve 3. kole na západě Čech 6:5 v prodloužení, v dalším utkání tam ale prohrála 0:4. Doma potom Pražané zvítězili 6:2 a v posledním klání v polovině ledna vyhrála v hlavním městě Energie 4:2. V play off se oba týmy utkají poprvé, protože Karlovy Vary hrály ve vyřazovací části poprvé loni, kdy vypadly v předkole s Třincem.


Program: Pátek 4. dubna - 1. zápas:
17:25 Slavia Praha - Energie Karlovy Vary (vzájemné zápasy v této sezoně: 6:5 v prodl., 0:4, 6:2, 2:4 - ČT2). Sobota 5. dubna - 2. zápas:
17:25 Slavia Praha - Energie Karlovy Vary (ČT2). Úterý 8. dubna - 3. zápas:
17:25 Energie Karlovy Vary - Slavia Praha (ČT2). Středa 9. dubna - 4. zápas:
17:25 Energie Karlovy Vary - Slavia Praha (ČT2). Sobota 12. dubna - případný 5. zápas:
17:25 Slavia Praha - Energie Karlovy Vary (ČT2). Pondělí 14. dubna - případný 6. zápas:
17:25 Energie Karlovy Vary - Slavia Praha (ČT2). Středa 16. dubna - případný 7. zápas:
17:25 Slavia Praha - Energie Karlovy Vary (ČT2).

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud