14. dubna 2008 • 00:00

Vary si vynutily sedmý zápas

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů porazili v šestém zápase finále play off extraligy Slavii Praha 4:1 a srovnali stav série na 3:3. Vynutili si tak rozhodující sedmý zápas, který se uskuteční ve středu v Praze.



Hokejisté Karlových Varů porazili v šestém finálovém utkání play off extraligy pražskou Slavii 4:1 a vynutili si tak rozhodující sedmý zápas, který určí držitele titulu. Na tom, že se bude hrát ještě ve středu v Praze, měl velkou zásluhu útočník Jaroslav Kristek, který dnes vstřelil dvě branky domácích. Opora Energie má tak v play off na kontě deset gólů, sedm jich dal ve finále. Energie se v posledním domácím zápase sezony představila bez útočníka Skladaného, do sestavy se tak vrátil Bílek. Západočeši dostali hned po 32 vteřinách šanci zahrát si přesilovou hru, Svobodu však výrazněji neprověřili. Ve 4. minutě jej však vystrašil střelou zpoza branky Pech, následně mířil těsně vedle Hluchý. Při Drtinově vyloučení vypálil nebezpečně Skuhravý, ale prosadil se až v 10. minutě Kristek, na nějž obrana Slavie zapomněla. Jeho první pokus sice Svoboda zastavil, ale na dorážku již nestihl zareagovat. Inkasovaná branka hosty probudila a blízko vyrovnaní byl Červenka. Prošek však stihl jeho střelu zblokovat. Pražané měli v první části problém s nedisciplinovaností a za třetí faul již zaplatili gólem. Svou finálovou formu potvrdil Kristek, k němuž se dostala Němcova zblokovaná střela; karlovarský útočník si tak díky úspěšnému bekhendovému pokusu připsal desátý gól v play off a sedmý ve finále. Hostům se však podařilo rychle odpovědět, také v přesilové hře. Mensator vyrazil Drtinovu střelu přímo k volnému Bednářovi, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. Častá vyloučení provázela hosty i v druhé třetině, Karlovy Vary toho však nedokázaly využít. Slavia měla i přes tři oslabení výrazně více ze hry a rušno bylo prakticky pouze před Mensatorem. Hrdina domácích předvedl svou aktuální formu v 27. minutě proti Bednářovi a o tři minuty později i proti osamocenému Hruškovi, v obou případech při přesilové hře svého celku. Vyrovnat mohli i Kadlec a opět Hruška, Mensator však byl pozorný. Úspěšnou zkouškou ohněm prošla defenziva domácích při Proškově vyloučení na začátku třetí dvacetiminutovky. I nadále to ale vypadalo, že je jen otázkou času, kdy Slavia vyrovná. Hosté byli totiž aktivnější a důraznější než Západočeši. Místo toho ale udeřilo na druhé straně. Svobodu prostřelil od modré čáry obránce Mudroch po Řezníčkově přihrávce. Na gólu se tak podíleli jediní dva hráči Karlových Varů, kteří již v kariéře získali mistrovský titul v domácí nejvyšší soutěži. Definitivně rozhodnout o tom, že se bude hrát sedmý zápas, mohli poté Hluchý nebo Skuhravý, ani jeden ale svou šanci neproměnil. V 52. minutě podobně dopadl i Polák, který zakončil přečíslení dva na jednoho střelou do levé tyčky. Nakonec to však domácí mrzet nemuselo. Čtvrtého gólu se dočkali při power play Pražanů, vteřinu před koncem se do opuštěné branky trefil Melenovský.


Výsledek:
Energie Karlovy Vary - Slavia Praha 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Kristek (Němec), 17. Kristek (Němec), 47. Mudroch (Řezníček), 60. Melenovský - 18. Bednář (Drtina). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4680 (vyprodáno). Stav série: 3:3. Sestavy:
Karlovy Vary:
Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Prošek, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Zucker, Pech, V. Polák. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, J. Novák, Drtina, Sloboda, Žižka, Kolařík - Bednář, Červenka, Tomica - D. Hruška, Klepiš, Vondrka - Micka, V. Růžička ml., Sup - Beránek, Rataj, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Hlasy trenérů po utkání:
Václav Baďouček (Karlovy Vary):
"Kdo dnešní zápas viděl, tak musí uznat, že obě mužstva předvádí ve finálové sérii vynikající hokej a bude to drama až do konce. Nám se podařilo v první třetině dát dva góly, jeden z přesilovky, což asi bylo klíčové. Je pravda, že Slavia si dnes vypracovala hodně šancí, ale paní Štěstěna ukázala vlídnější tvář nám a my jsme dokázali naše šance využít. Jsme rádi, že jsme před našim publikem ukončili sezonu vítězně a ve středu v Praze to bude kdo s koho. Dnes už to bylo chvilkami na krev a všichni hráči do toho dali maximum." Jiří Kalous (Slavia Praha): "Chtěli jsme zde uspět, ale i přes prohru musím týmu poděkovat, že bojoval. Bohužel dnes jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili, a na rozdíl od soupeře jsme jejich chyby nepotrestali. Soupeř dnes z minima šancí využil maximum a několik našich hrubek nekompromisně potrestal. Čeká nás utkání pravdy v Praze a myslím si, že se máme všichni na co těšit."

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud