2. října 2008 • 23:04

Topolánek přivítal hvězdy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavnostní závěr měl pro hokejisty celků New York Rangers a Tampa Bay dnešní den v Praze, kde se připravují na sobotní start kanadsko-americké NHL.



Zástupce obou klubů i vrcholné představitele soutěže v čele s komisionářem soutěže Garym Bettmanem přijal a pohostil v Lichtenštejnském paláci český premiér Mirek Topolánek.

Slavnostní akt se v reprezentativních prostorách měl konat od 19:00, ale vzhledem k nabitému programu hokejových klubů byl o hodinu posunut.

Zástupci Rangers například do Prahy přiletěli až dnes z Bernu, kde ve středu vyhráli Victoria Cup, když porazili v dramatické bitvě ruský Magnitogorsk 4:3.

Přibližně 150 lidí z obou klubů, včetně doprovodu, hostů a dalších představitelů NHL, setrvalo v Lichtenštejnském paláci dvě hodiny.

Premiér Topolánek kromě úvodního projevu, kdy podrobně zmínil historii českých hráčů v elitní soutěži, obdržel dresy od obou týmů. Také díky tomu si mohl ujasnit, komu bude přes víkend v O2 Areně držet palce. "Řešil jsem problém, komu budu fandit, ale teď je to vyřešené. Prostě domácím. V sobotu si obléknu dres Tampy a v neděli zase Rangers," uvedl Topolánek.

Slovo dostal také komisionář NHL Bettman, který připomněl historii a tradici hokeje v České republice. "Je to zkrátka země, která si něco podobného plně zaslouží," podotkl Bettman.

Své přání pro nadcházející víkend veřejně ohlásil český útočník Tampy Václav Prospal. "Chci, abychom vyhráli oba zápasy, ale klukům z Rangers to tady raději nepřekládejte," smál se Prospal.

Přestože by hráči po neustálém cestování, trénování a zápasech možná raději přivítali chvilku klidu a odpočinek navíc, berou podobné akce jako profesionálové.

"Je to něco, co není naplánované týmem, ale lidmi, kteří se postarali o to, že tady taková akce vůbec je. Bereme to prostě tak, že nám řekli, že tam jdeme," přiblížil Prospal.

Nebýt startu Lightning v Evropě, začínala by Tampa podle něj patrně na ledě Floridy. "Kdybychom letěli na první zápas do Fort Lauderdale, tak tam by nic takového nebylo," dodal Prospal.

Vzápětí však dal tak trochu najevo, že hokejisty na chvilky strávené ve společnosti čelních představitelů politické scény nijak zvlášť neužije. Tampa totiž již na Slovensku absolvovala večeři, na níž měl být přítomen prezident Ivan Gašparovič a premiér Robert Fico.

"Tam to bylo udělané ve třech větších místnostech a ani nevím, jestli tam někdo z nich byl. Jen vím, že na zápase byl jejich pan prezident, ale zda byl pak i na večeři, to nevím," uvedl Prospal.

Hokejisté před přijetím u premiéra dnes absolvovali i otevřený trénink pro diváky, který v O2 Areně sledovalo několik tisíc fanoušků.



Články odjinud


Články odjinud