7. srpna 2010 • 16:25

Šéf svazu Král varuje: Hokeji hrozí krach!

Autor: hok
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může přijít krach! I tuto větu včera vyřkl Tomáš Král, prezident hokejového svazu. Důvod? Plánované škrty nové vlády, které se dotknou i sportu. „Situace je kritická,“ naznačuje svazový prezident, že hokejové finance se mohou ocitnout v prekérní situaci.



Svazu se v posledních měsících daří umazávat dluh, který současné vedení zdědilo po tom minulém. Ale jestli se zkrátí už tak nevýrazné státní dotace, může to mít pro hokej fatální důsledky.

„Může přijít i krach,“ upozorňuje Král. Když se v minulých dnech v médiích dočetl, že vláda Petra Nečase by mohla celému sportu sebrat až 160 milionů korun, úplně se zhrozil.

„To je v přímém rozporu s tím, co jsme s Ivanem Haškem (fotbalovým šéfem) slyšeli napříč politickým spektrem před volbami. Všechny strany nám slibovaly, že se dotace zvýší, místo toho ale přijdou asi razantní škrty. Z toho jsem docela vyděšený, vůbec nejsem schopný si to představit,“ láteřil Král.

„Nezmění-li se přístup státu, je současná situace neudržitelná. Lidé se budou muset smířit s tím, že už nebudeme vozit medaile ze světových šampionátů,“ upozorňuje Král, který podle vlastních slov absolvuje každý týden několik jednání s jediným cílem – sehnat finanční prostředky do hokeje. A to především do mládeže.

Hokej může potěšit alespoň jiná věc – extraliga už našla nového, tedy staronového partnera – firmu Tipsport. Soutěž tedy opět ponese název Tipsport extraliga. Sázková kancelář nahradí společnost Telefónica O2.

„Dohodli jsme se se zástupci Tipsportu na větší spolupráci. Společnost se stane generálním partnerem extraligy pro další tři roky,“ uvedla Jana Obermajerová, ředitelka BPA, hlavního marketingového partnera nejen extraligy, ale celého českého hokeje.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud