5. října 2010 • 22:58

Nadšený Krejčí: Budu si toho vážit celý život

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Krejčí si vychutnal v přípravném utkání na ledě Liberce první vystoupení Bostonu na české půdě a byl to pro něj obrovský zážitek. Atmosféru ve vyprodané Tipsport Areně podle něj jen těžko překoná víkendové klání v pražské O2 areně na startu sezony NHL proti Phoenixu.



"Pro mě to bylo něco výjimečného a nepopsatelného. Chtěl jsem se ukázat v nejlepším světle. Naše lajna nehrála špatně, jen nám chyběl finiš," řekl novinářům po utkání Krejčí, který si připsal asistenci u úvodní branky Nathana Hortona.

Wheeler bojuje o puk i v letu plavmo.Foto Michal Beránek (Sport)


Boston nakonec rozdrtil Liberec 7:1, diváci si zápas užívali a vyvolávali jméno i jediného českého zástupce v sestavě Bruins. "Překvapili mě, jak na konci fandili, to bylo něco neskutečného. Toho si budu vážit celý život. Byl to obrovský zážitek. Moc jsem si před nimi chtěl zahrát. Mrzí mě, že jsem jim neukázal žádný gól.

"Liberec se podle čtyřiadvacetiletého rodáka ze Šternberku první třetinu držel. "Byli nepříjemný soupeř. Pak jsme se rozstříleli. Mají kvalitní tým, ale dneska jim druhá a třetí třetina nevyšla," podotkl Krejčí.



Podle něj byl hlavní rozdíl v tom, jak má Boston hru propracovanou. "Bruslařsky a fyzicky nám stačili. Ale my máme všechno do puntíku rozebrané. Přesilovky, oslabení, rozehrávku, bránění. To v Čechách není.

"Krejčí si pochvaloval, že on i jeho spoluhráči měli v zápase hodně prostoru. "Hlavně na prostředku nám ho Liberec dával dost, ale i na mantinelu. Takhle to v NHL vůbec nejde, proto se musí nahazovat. Měli jsme dost času přecházet do útočného pásma a tam něco vymýšlet. My trávíme každý den třicet minut u videa a pořád něco zkoumáme. Všechno je prokoumaný," doplnil.

Medvědi slaví vedoucí branku.Foto Michal Beránek (Sport)


Boston v generálce bral zápas naprosto vážně celých šedesát minut a nic nepodcenil. "Trenéři nám řekli, že vedeme 3:1 a chceme vyhrát všechny tři třetiny. Náš trenér nemá rád, když vedeme a pak to podceníme. Chtěli, abychom ještě dali nějaké góly. To se povedlo," řekl Krejčí.

Atmosféra zaujala i jeho spoluhráče. "Fanoušci byli skvělí, fandili celý zápas. Připomínalo mi to staré haly jako třeba v Québeku. I ty bubny, to byl zážitek a určitě si to budu pamatovat," prohlásil hrdina zápasu Patrice Bergeron, který si připsal v utkání pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Oproti NHL to je úplně jiný styl povzbuzování. "Tam jednou za čas začne fandit celý stadion. Je to takové 'Lets go Bruins'. Tady vyvolávají i jména, určitě se to klukům líbilo. A jak byli v bílém a měli ty šátky, to nám připomnělo play off. Klobouk dolů," ocenil Krejčí.

Druhý zásah do domácí sítě v podání Bergerona.Foto Michal Beránek (Sport)


Předpokládá, že v O2 areně bude atmosféra komornější i oproti NHL. "Přál bych si, aby to bylo jako tady. Ale nebude tam hrát Slavia ani Sparta, jen dva týmy, které tady nemají moc fanoušků. Bude to jiné, asi hodně potichu. Jsme na to připraveni. Nejedeme pobavit diváky, ale urvat čtyři body. A když to dokážeme, tak nějakou show ukážeme a diváci nebudou zklamaní," dodal Krejčí.

Byl rád, že si spoluhráči proti Liberci i vylepšili sebevědomí. "Patrice Bergeron dneska hrál dobrý zápas, nabere nějaké sebevědomí. Našim klíčovým hráčům se určitě nebudou klepat ruce a nebudou nervózní," prohlásil Krejčí.

V liberecké aréně byla skvělá atmosféra.Foto Michal Beránek (Sport)

A ocenil Bergeronovy efektní stejné kličky do forhendu na Marka Pince i Tomáše Vošvrdu. "Věděl jsem, že to poprvé udělá. To bylo úplně jasné. Ale když to gólman nezná, tak to nemůže zastavit. Podruhé se přiznám, že jsem to nečekal. I on mi říkal, že nechtěl udělat to samý, ale vyšlo to tak.

"Bergeron ani netušil, že zkouší fintu na jiného gólmana. "Zjistil jsem až po tom gólu, že vyměnili gólmana. Chtěl jsem to změnit, ale udělal mi pohyb k pravé tyči a měl jsem tam hodně místa," usmíval se centr, který se bude prát při zranění Marka Savarda s Krejčím o pozici prvního centra.

Nedvěd se snaží odolat tlaku obra Cháry.
Nedvěd se snaží odolat tlaku obra Cháry.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud