26. ledna 2020 • 18:35

Nash bere v SP celkově třetí místo, k triumfu Worstové pomohl pád soupeřky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Nash skončila celkově třetí ve Světovém poháru cyklokrosařek. Dvaačtyřicetiletá česká závodnice po vydařeném úvodu sezony seriál dlouho vedla, nakonec ho uzavřela 19. místem v nizozemském Hoogerheide.



Světový pohár vyhráli Nizozemka Annemarie Worstová, které dnes pomohl pád krajanky Ceylin del Carmen Alvaradové, a Belgičan Toon Aerts. Za týden čeká cyklokrosaře vrchol sezony - mistrovství světa ve švýcarském Dübendorfu.

Nash se povedly úvodní dva závody v USA, kde dlouhodobě žije, a bílý dres pro vedoucí ženu SP ztratila až po sedmém z devíti dílů v Zolderu. Před týdnem v Nommay klesla na třetí příčku a tu dnes v Nizozemsku už nevylepšila. Zopakovala tak konečné pořadí ze sezony 2017.

Alvaradová přišla o naději vyhrát seriál pádem při sjezdu v posledním kole. Na Worstovou ztratila 15 bodů, Nash zaostala za "stříbrnou" pozicí o 50 bodů.

Aerts obhájil celkové prvenství, protože fenomén Mathieu van der Poel čtyři závody vynechal. Zbylých pět startů proměnil čtyřiadvacetiletý cyklistický všeuměl ve vítězství. Dnes na domácí půdě porazil druhého Aertse o 38 sekund.

Čeští cyklokrosaři dosáhli nejhoršího umístění v sezoně. Michael Boroš obsadil 32. místo a Jan Nesvadba dojel čtyřiačtyřicátý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud