11.2.2020 • 04:00

Den s tenisovou nadějí. Beránková prozradila tabu v jídle i své míry

Vstoupit do diskuse
0

Karolína Beránková patří mezi české tenisové naděje, má směle našlápnuto do světa velkého tenisu, zahrála si na Australian Open a momentálně ji patří 575. místo na světovém žebříčku. Cesta mladé hráčky k úspěchu však není vůbec jednoduchá. Jak vypadá její tréninkový den, prozradila během jednoho dne na Instagramu iSport.cz.



Uspět mezi světovou elitou není jednoduché. Proto devatenáctiletá tenistka Karolína Beránková poctivě trénuje, aby mohla jednoho dne měřit síly s těmi nejlepšími. Že je to pořádná dřina ukázala mladá tenistka na Instagramu iSport.cz, kde se s fanoušky podělila o to, jak vypadá její den.

Mladá česká naděje Karolína Beránková ukázala svůj den na Instagramu
Mladá česká naděje Karolína Beránková ukázala svůj den na Instagramu

Karolína Beránková vstává už o půl sedmé. Sama však přiznává, že jako každý jiný smrtelník občas posouvá budík až pětkrát. Jejím tajným tipem, který ji po ránu spolehlivě probere je vypít sklenku teplé vody s citronem. Pokud jí to čas dovolí, zařadí i desetiminutové protahovací cvičení, které ztuhlé tělo po několikahodinovém spánku příjemně nabudí.

Po snídani spěchá na pražskou Spartu, kde probíhají její tréninky. Před tenisovou částí se nejprve rozběhá na páse. Pak ji čeká hodina a půl na kurtu. Aby toho nebylo málo během dopoledne zvládne ještě i silový a kondiční trénink završený během na 500 metrů, který tenistka však podle svých slov nesnáší.

Po vydatných sportovních aktivitách je potřeba doplnit energii. K obědu měla Beránková pečenou rybu s bramborovou kaší a zeleninou. „Jím hodně zdravě, protože je to pro vrcholový sport opravdu důležité. Vyvaruji se především bílému cukru a červenému masu, které nejím vůbec. Tabu jsou pro mě taky smažená jídla, protože mám žlučníkový kámen,“ prozradila tenistka o svém jídelníčku.

Po obědě a krátkém spánku ji čekala další sportovní nálož. Odpoledne zamířila ke své fyzioterapeutce, s kterou provádí balanční cvičení a prvky na posílení core, tedy středu těla. Z její ordinace se vydala opět na kurt, kde ji čekal druhý hodinu a půl dlouhý trénink. Tím má pro dnešek padla. Za odměnu si Karolína může dát dvacetiminutovou regeneraci ve vířivce.

Ačkoliv je půl šesté večer, den mladé tenistky rozhodně nekončí. Čekají ji totiž ještě školní povinnosti, po prázdninách se chystá na prestižní americkou univerzitu. „Aktuálně jsem v maturitním ročníku a v srpnu nastupuji na univerzitu Duke, kam mě přijali. Škola a sport se dají stíhat, ale je to těžké. Učím se po večerech. Doučování mívám pětkrát týdně večer vždy dvě hodiny,“ prozradila tenistka.

Po večeři si tenistka udělala čas i na dotazy fanoušků. Ti se neostýchali a zeptali se například na to, jaké jsou její míry. „To byla velmi častá otázka,“ usmála se tenistka. „Měřím 170 centimetrů a vážím 64 kilo,“ prozradila ochotně.

Sledující také zajímalo, co je její největší motivací a proč je ochotná trénovat téměř celý den bez možnosti mít téměř jakýkoliv osobní život. „Motivuje mě, jak je to hrozně těžké. Ve sportu může uspět jen opravdu málo lidí, a to větší challenge to pro mě je. Hrozně mě baví celý proces, i když je defacto nekonečný. Pořád je co zlepšovat, a to je na tom to super,“ zakončila mladá česká naděje.

Její celý den si můžete prohlédnout ve výběrech na Instagramu iSport.cz.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}