27.1.2021 • 14:16

adidas Ultraboost 21. Představujeme nový model ikonické série běžeckých bot

Vstoupit do diskuse
0

Značka adidas představila nový model ULTRABOOST 21 – aktualizovanou verzi nejúspěšnější běžecké řady bot v historii značky. Značka adidas vždy věřila, že prostřednictvím sportu dokáže měnit životy lidí k lepšímu. Boty ULTRABOOST 21 ztělesňují toto poslání spolu se snahou poskytovat lidem energii a v každém z nás vyvolávat potřebu pozitivní změny a touhu po zlepšení.



Nové boty ULTRABOOST 21 přicházejí v době, kdy jsou města po celém světě významně zasažena koronavirovou krizí a běhání se ještě více než dříve stává jednou z mála činností, které udržují města a komunity v pohybu.

Celosvětová studie, kterou si značka adidas nechala vyhotovit, jasně prokázala, jak pozitivní dopad na komunity má běhání a jak významnou změnu jim dokáže přinést, a to nejen na úrovni tělesného a duševního zdraví, ale také u celkově pociťovaného objemu energie.

Studie odhalila, že u běžců je o 20 % častější pocit vyšší hladiny energie než u lidí, kteří neběhají. Celých 40 % respondentů, kteří zvýšili svou frekvenci běhání, uvedlo, že jim běhání přineslo pozitivnější přístup k životu. A více než 35 % účastníků studie se ztotožnilo s tím, že zlepšení stavu duševního zdraví bylo jejích hlavní motivací.

Při vývoji boty tým předních produktových designérů a vývojářů velmi úzce spolupracoval s komunitou běžců a testerů, díky čemuž se podařilo vytvořit novou siluetu, která přetváří původní model ULTRABOOST a snoubí v sobě odvážný design s nejnovějšími technologiemi pro celkové zlepšení výkonu.

Zásadním pokrokem u modelu ULTRABOOST 21 je nová generace stabilizačního prvku torsion system – technologie adidas LEP (Linear Energy Push), která o 15 % zvyšuje tuhost v ohybu špičky pro ještě větší dynamičnost.

Tato technologie společně s patentovanou mezipodešvovou technologií BOOST, která má nyní díky zvýšené patě o 6 % více kapslí BOOST, poskytuje běžcům s každým došlapem nejen větší pohodlí, ale také neuvěřitelnou návratnost energie.

Nové boty adidas ULTRABOOST 21 přinášejí tyto prvky:

  • optimalizovaná technologie BOOST – o 6 % více kapslí BOOST než u modelu ULTRABOOST 20 pro dokonalou vyváženost pohodlí a odpružení,
  • ADIDAS LEP – nová generace stabilizačního prvku torsion system – Linear Energy Push, vyrobená z pevnějších a vyztuženějších materiálů v mezipodešvové části boty, se nyní vyznačuje menší ohebností v přední části chodidla, a naopak zvýšenou dynamičností pohybu,
  • PRIMEKNIT+ – svršek s ještě preciznějším úpletem, který zajišťuje lepší stabilitu a pohyblivost a díky tomu i maximální komfort, a to v ultralehkém provedení,
  • podpora udržitelnosti – svršek boty je vyroben ze špičkového funkčního recyklovaného materiálu PRIMEBLUE, který obsahuje více než 50 % příze Parley Ocean Plastic a poukazuje tak na závazek udržitelnosti, který značka adidas přijala v roce 2015.

„Při navrhování modelu adidas ULTRABOOST 21 se nám podařilo vytvořit holistickou běžeckou obuv, jakou svět dosud neviděl. Jedná se o vůbec nejdokonalejší vyjádření kombinace pohodlí a dynamičnosti. Co se estetiky týče, přebírá ULTRABOOST 21 veškeré ingredience, které již byly součásti DNA původní edice a spojuje je s nejnovějšími technologiemi, například adidas LEP. Díky tomu vzniká běžecká obuv, ve které se snoubí všechny tyto úžasné designové kvality s neuvěřitelným pohodlím, stabilitou a návratností energie,“ uvedl Moritz Höllmüller, vedoucí designu obuvi oddělení adidas Running, k tomuto modelu.

Boty adidas ULTRABOOST 21 si mohou lidé koupit na eshopu adidas.cz/ultraboost_21, nebo mohou využít službu CLICK&COLLECT. To znamená, že si zboží vyberou v klidu doma, zaškrtnou možnost vyzvednutí na prodejně a vyzvednou si ho po obdržení informační smsky.

Adidas Ultraboost 21
Adidas Ultraboost 21


Vstoupit do diskuse
0
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}