29.11.2019 • 04:40

Nepoznali byste je! Čeští sportovci s knírem Jágr, Kincl i Pudil

Vstoupit do diskuse
0

Listopad – měsíc, kdy potkáte za celý rok snad nejvíce mužů s knírkem. Může za to charitativní kampaň, do které se tradičně zapojují známé osobnosti. Kdo z českých sportovců se letos rozhodl podpořit Movember?



Movember je každoroční kampaň, která upozorňuje na problém rakoviny prostaty a varlat. Jejím cílem je šířit povědomí o těchto nemocech a zároveň zdůrazňovat podstatu prevence.

Akce se poprvé uskutečnila v roce 2003 v Austrálii jako recese surfařů, kteří chtěli vrátit kníry zpět do módy a současně upozornit na problémy spojené s rakovinou především mužské části populace. Kampaň zaznamenala velký úspěch a postupem času se šířila do dalších zemí světa včetně České republiky. 

Daniel Pudil se zapojil do Movemberu
Daniel Pudil se zapojil do Movemberu

Do akce se každoročně zapojují známé osobnosti včetně úspěšných sportovců. Jednou z hlavních tváří se stal badmintonista Petr Koukal , který si v minulosti rakovinou varlat sám prošel. Ačkoliv si nenechal narůst knírek, na Movember ani letos nezapomněl.

„Já se do této kampaně zapojuji de facto celoročně. Skrze nadaci STK pro chlapy pořádáme celý rok nejrůznější přednášky i další osvětové akce, listopad není výjimkou. V rámci Movembru jsem se účastnil například běžecké akce klubu Tempo Makers, která byla spojena s besedou zaměřenou na mužské zdraví,“ vysvětluje koukal hlavní myšlenku kampaně.

K osvětě se rozhodli přispět i další čeští sportovci. Už poněkolikáté si nechal narůst knírek legendární hokejista Jaromír Jágr , svým porostem se pochlubil i na sociálních sítích. Kulisu mu na videu dělala píseň od nedávno zesnulého Karla Gotta . Akci Movember podpořili také MMA zápasník Patrik Kincl, handicapovaný plavec Jan Povýšil nebo fotbalista Daniel Pudil .

Majestátním knírem se může chlubit i desetibojař Adam Sebastian Helcelet. Probíhající kampaň je mu sympatická, ale přiznává, že za jeho knírkem stojí něco jiného, než Movember.

„Prvorepublikový knír jsem si nechal narůst v době oslav stoletého výročí republiky. Tolik lidí mi tehdy řeklo, že vypadám hrozně, až se mi to natruc začalo líbit a nosím ho doteď,“ směje se Helcelet.

V GALERII najdete i další české sportovce, kteří kampaň podporují nebo se do ní v minulosti zapojili. Poznáte je i s knírkem?


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}