15. května 2016 • 14:09

Prskavec starší postavil na ME náročnou trať, synovi sedla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Postavil těžkou finálovou trať a schytal za to i dost kritiky. Jiří Prskavec starší ale ví, že všem se zavděčit nemůže. Mezi brankami, jejichž usazení na kanálu v Liptovském Mikuláši vymyslel, se jeho syn a svěřenec Jiří Prskavec v sobotu propletl k třetímu titulu mistra Evropy ve vodním slalomu. A další jeho svěřenkyně Kateřina Kudějová dojela pátá.


Prskavce v lednu vybral český svaz, aby se o možnost stavět trať na Slovensku ucházel. A organizátoři ho vylosovali. "Každý měl na startu stejné podmínky, navíc jsem to nestavěl sám," upozornil Prskavec, že spolu s ním se podílel na tvorbě branek také slovenský kouč Stanislav Gajdoš.

Prskavec starší totiž slyšel i narážky, že náročnou trať postavil na míru synovi. "Já to tak ale neberu, postavit trať někomu na míru nejde. Jde postavit buď těžká, nebo snadná trať," vysvětloval kouč.

Důvodem skutečnosti, že vytvořil náročnou a hodně zatočenou trasu, byla skutečnost, že špička se vyrovnává. "Čím lehčí bude trať, tím to bude víc na náhodu. Tady se ukáže, kdo to opravdu umí," uvedl. "Vodní slalom by se měl tímto směrem ubírat," doplnil.

Zatímco kajakáři trať zvládli, velké potíže s ní měli zejména kanoistky a deblkanoisté, kteří mají delší lodě. "Postavit dobrou trať pro kajakáře a kanoistky nejde. Nejradši bych to pro ně trochu zlehčil, ale bohužel pravidla nám to nedovolují, takže se s tím musely vypořádat," řekl.

Náročnou kličkovanou zvládla i Kudějová, která na trati čekala větší potíže. "Vypadá to mnohem hůř, než to ve skutečnosti je. Sice si to musíme všechno hlídat, ale když si člověk všechno najede dobře, tak je to v pohodě," uvedla. "Ty přesazené branky byly trochu náročnější, byla jsem z toho nejdřív trochu vyplesklá, ale bylo nakonec to v pohodě," uvedla.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud