19. února 2018 • 12:44

Myslivečková se vrátila ke krasobruslení a dostala se na OH

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Když se před čtyřmi lety krasobruslařka Lucie Myslivečková rozhodla začít věnovat trénování, byla smířená s tím, že sen představit se na olympijských hrách se jí již nesplní. Po čase se jí ale ozval Lukáš Csölley s nabídkou k návratu. Myslivečková po chvilce kývla a dnes v 28 letech zažila premiéru pod pěti kruhy. Ve slovenských barvách se svým partnerem dnes postoupili do finálové části soutěže tanečních párů.


Rodačka z Čeladné se před lety rozhodla skončit i s ohledem na zdravotní problémy, nečekaná nabídka ale vše změnila. Csölley jí nejprve napsal na facebooku, následně vše doladili telefonicky přes skype.

"Psal mi: Čau, co děláš? Tak jsem přemýšlela, co se mu stalo a proč píše. Odpověděla jsem, že dobrý. Jsem v pohodě a trénuju v Norsku. A on, jestli bych nechtěla bruslit," popsala Myslivečková pro ČTK a Právo svůj návrat. "Byl to šok, hodinu jsem to rozdýchávala," přiznala.

Následně si zavolali, a přestože nejprve požádala o den na rozmyšlenou, měla hned jasno. "V Norsku mi zrovna skončil kontrakt, přemýšlela jsem, kam jít dále, a měla jsem rozjednaný Island. Už jsme si v podstatě balili kufry. A já přišla za přítelem s tím, že to nebude Island, ale Milán," pousmála se. Doma však změna plánů v pohodě prošla. "Byl trošku překvapený, ale on se dokáže adaptovat," řekla.

Momentálně s Csölleym závodí druhým rokem a cítí, že každým závodem se lepší a vrací se jí dřívější jistota. "Zdá se mi, že v závodním modu jsem na sto procent až tady. Lukáš mě ale cítil v pohodě už od začátku," uvedla Myslivečková a přiznala, že z návratu měla menší obavy. "Ale nakonec to bylo v pohodě," řekla.

Důležité bylo, že dokázala rychle získat slovenský pas, aby mohla bojovat o účast na olympijských hrách. Zvládla to podstatně rychleji než Kanaďanka Cortney Mansourová, která momentálně závodí s Michalem Češkou za Česko. Výhodou prý bylo, že s Csölleym před ní závodila Italka Federica Testaová.

"Paní Csölleyová už to měla nacvičené. Věděla, co má kde oběhat, a měla i na úřadě paní, která byla připravená na to, že bude další partnerka. Děláme si srandu, že si už může doma otevřít imigrační office," smála se Myslivečková.

Společně s novým závodním partnerem si tak splnila sen a probojovala se na olympiádu. "Další sen, který jsem si splnila, byl start na domácím šampionátu. Když jsme jezdili juniorku s Matějem Novákem, tak mělo být juniorské mistrovství světa v Ostravě a dvakrát to odložili, protože nebyly peníze. Loni jsem si vyzkoušela, jaké je to jezdit doma," poukázala na loňské mistrovství Evropy na severu Moravy.

Jak dlouho bude ještě závodit, Myslivečková momentálně neví. "Jdeme krok za krokem a nemá cenu řešit, co bude. Lukášův návrh byl jasný. Dva roky do olympiády s tím, že neví, jestli pak ještě bude chtít pokračovat. Nastavila jsem se na tuhle situaci a uvidíme," dodala Myslivečková, kterou s Csölleym čeká ještě v březnu světový šampionát v Miláně, kde žijí a trénují.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud