21. února 2018 • 10:00

Téměř dokonalý zápas, řekl po remíze s Barcelonou kouč Chelsea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Antonio Conte označil výkon fotbalistů Chelsea po remíze 1:1 v úterním úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou za téměř dokonalý. Jeho svěřenci proti favoritovi vedli od 62. minuty po trefě Williana, ale čtvrt hodiny před koncem udělali chybu v obraně, kterou ke svému prvnímu gólu v devátém zápase proti "Blues" využil Lionel Messi.


"Myslím, že jsme byli velmi blízko k tomu, abychom odehráli dokonalý zápas. Udělali jsme jednu chybu, ale dobře víme, že proti tak kvalitním hráčům jako Messi, Suárez nebo Iniesta prostě za chybu zaplatíte. Je to škoda a jsme zklamaní z výsledku," řekl po zápase Conte.

Jeho svěřenci se coby obhájci titulu v anglické lize poslední dobou spíše trápili a ze čtvrtého místa tabulky ztrácejí na vedoucí Manchester City propastných 19 bodů. Na Barcelonu se ale výborně připravili.

"Nepamatuji si, že by Barcelona měla kromě toho gólu měla nějaké velké šance. My jsme naopak díky Willianovi dvakrát trefili tyč, měli jsme trochu smůly. Ale výkonem hráčů jsem potěšený, plnili vše, co jsme si před zápasem naplánovali," podotkl italský trenér.

Barcelona opět potvrdila, že se jí na Chelsea dlouhodobě nedaří. Neporazila ji už dvanáct let a osm zápasů. "Jsem spokojený, protože tohle byl Stamford Bridge, ne Camp Nou. Hráli jsme na horké půdě proti vítězům Premier League. Takže remízu 1:1 bereme," řekl kouč Barcelony Ernesto Valverde.

"Byl to souboj dvou rozdílných stylů. My jsme chtěli kontrolovat balon a oni nás chtěli překvapit protiútoky. Ale bohužel jsme si nedokázali poradit s finální fází, kolem jejich vápna bylo hřiště strašně přehuštěné," dodal Valverde.

V 75. minutě se ale ze své třicáté střely proti Chelsea konečně prosadil kanonýr Messi a poslal před odvetou do výhody Barcelonu. "Gól venku je velmi důležitý. Znamená, že soupeř nebude moci v odvetě bránit výsledek. Myslím, že i v odvetě oba týmy zůstanou u svého stylu," přemítal Valverde.

"Nebude to snadné, musíme být realisté. Ale tenhle zápas nám musí dát před odvetou hodně sebevědomí, abychom věřili, že je to stále otevřené. Pokusíme se na Camp Nou o něco neuvěřitelného," doplnil Conte.

"Musíme v Barceloně hrát dopředu a snažit se něco vytvořit. Bránit tam celých 90 minut je sebevražedná mise," dodal záložník Chelsea Cesc Fábregas, barcelonský odchovanec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud