22. února 2018 • 11:42

Francouz je na OH druhý s úspěšností zákroků 94 procent

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český brankář Pavel Francouz je ve statistikách olympijského turnaje hokejistů v Pchjongčchangu druhý s úspěšností zákroků rovných 94 procent. Lepší je jen Švýcar Jonas Hiller (95,60 procenta), pro něhož už turnaj skončil v osmifinále.


S průměrem 1,41 obdržené branky na zápas patří Francouzovi třetí místo za Hillerem (1,14) a Rusem Vasilijem Košečkinem (1,37). Francouz stejně jako Košečkin budou bojovat ve vzájemném duelu v semifinále a následně pak o medaile.

Produktivitu vede osmnáctiletý finský útočník Eeli Tolvanen, který nasbíral v pěti zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí. Svou bilanci ale po čtvrtfinálovém vyřazení s Kanadou už nevylepší. Druhý je se sedmi body za gól a šest asistencí ze čtyř utkání ruský forvard Nikita Gusev.

Nejproduktivnějšímu českému hráči Michalu Řepíkovi patří s čtyřmi body za tři góly a jednu přihrávku 15. pozice. Hned za ním následuje s čtyřmi body za dvě trefy a stejný počet asistencí Jan Kovář.

Nejlepším střelcem je s pěti brankami Američan Ryan Donato, který už se s turnajem po čtvrtfinálovém vyřazení s Českem rozloučil. O druhé místo se dělí s čtyřmi góly Rusové Kirill Kaprizov a Ilja Kovalčuk. Řepík je čtvrtý.

Pozice nejlepšího nahrávače patří se sedmi asistencemi Linusi Omarkovi ze Švédska, které překvapivě ztroskotalo v boji o semifinále na Německu. Nejproduktivnějším obráncem je s pěti body za dvě branky a tři asistence Kanaďan Maxim Noreau. Druhý Fin Sami Lepistö má stejnou bilanci, ale sehrál o zápas více.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech má se sedmi ladnými body bek Vjačeslav Vojnov z OSR. Nejtrestanějším hráčem je s 31 minutami slovenský obránce Michal Čajkovský.

Český centr Tomáš Mertl je na turnaji druhým nejúspěšnějším hráčem na vhazování. Vyhrál jich 26 z 38 a má úspěšnost 68,42 procenta. Lepší je pouze Kanaďan Eric O'Dell (78,26 procenta).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud