18. března 2018 • 11:10

Až doženu tréninkové manko, výkon půjde nahoru, řekl Dočkal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník Bořek Dočkal po prvním zápase v zámořské MLS věří, že až dožene tréninkové manko a vyřídí všechny záležitosti spojené se stěhováním, půjde jeho výkon nahoru. Při sobotní bezbrankové remíze s Columbusem český fotbalista v dresu Philadelphie odehrál 77 minut.


"Byla to náročná premiéra, potkali jsme tým, který měl po dvou kolech šest bodů a je spolufavoritem konference," řekl Dočkal v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje. "Zaměřuje se na držení míče a rozehrávku odzadu, kterou jsme se snažili napadat," dodal.

Při prvním startu v MLS si tak devětadvacetiletý záložník, který ve Philadelphii hostuje z čínského klubu Che-nan Ťien-jie, hodně zaběhal. "Soupeř měl rozehrávku zmáklou fakt dobře, takže nebylo snadné mu míče odebírat. Bylo to hodně o běhání bez balonu," uvedl.

Bezbranková remíza podle něj nakonec byla zasloužená. "První poločas byl v naší režii a byli jsme trochu nebezpečnější. Pak už asi začaly trochu docházet síly z napadání a byli jsme všude o krok později. Byl to takový zápas bez vyložených šancí a remíza je zasloužená," řekl Dočkal.

Bývalého hráče Sparty nyní čeká reprezentační pauza, během které chce dohnat tréninkové manko. "Po příchodu jsem měl zdravotní komplikace, takže jsem ani nečekal, že bych byl v top formě. Teď ale budu mít čas dostat se na úroveň, abych byl platný týmu," řekl Dočkal.

"Co jsem jeden zápas viděl a jeden hrál, tak v těch prostorech, kde bych se měl pohybovat a tvořit finální fázi, tak místo tam pro to je," přidal. "Mám navíc kolem sebe hráče šikovné na míči, co mě chtějí zapojovat do hry, a to je dobré znamení. Takže věřím, že až se víc poznáme, nebude souhra drhnout," dodal.

Dočkal také věří, že výkonnost půjde nahoru, až dořeší záležitosti spojené se stěhováním. "Daří se nám odškrtávat věci jako účet v bance, telefon, auto... Je důležité, abychom měli zázemí, protože to pomůže aklimatizaci a i herní výkonnost půjde nahoru. Je to klasický začátek, který nikdo nemá rád, ale už se blížíme do finále," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud