21. března 2018 • 11:41

Českobudějovický obránce Kutlák neví, jaká bude jeho budoucnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českobudějovický hokejový obránce Zdeněk Kutlák si sezonu po návratu do mateřského klubu představoval jinak. Jihočeši vypadli v semifinále play off první ligy s Kladnem a baráž o účast v nejvyšší soutěži si nezahrají. Kutlák, jenž přišel do Českých Budějovic loni v létě, zatím netuší, jaká bude jeho budoucnost. V klubu loni podepsal smlouvu na jednu sezonu a nyní osmatřicetiletý bývalý reprezentační obránce netuší, co bude následovat.


"Vůbec jsem zatím nepřemýšlel o tom, co bude dál. Teď vstřebávám ohromné zklamání," řekl Kutlák novinářům po úterním domácím zápase s Kladnem. Motor v něm prohrál 2:5 a celkově ztratil sérii 1:4 na zápasy. Zatímco kladenská kabina slavila postup do baráže, Jihočeši zažívali smutek. Návrat do nejvyšší soutěže, z níž klub vypadl v roce 2013, se minimálně o jednu sezonu odkládá.

"Sice na nějaké větší hodnocení je brzy, ale představoval jsem si to jinak. Pokud ta sezona skončí takovýmhle způsobem, je to zklamání. Pro mě osobně je to teď hodně složité," uvedl dvojnásobný medailista z mistrovství světa.

Jihočeši selhali ve všech třech domácích duelech v sérii. Jediné vítězství vybojovali v Kladně, když už však Rytíři vedli 3:0 na zápasy. "Těžko říci, který moment byl klíčový. Možná ve druhém domácím zápase, kdy jsme vedli a Kladno minutu před koncem vyrovnalo," uvedl. Středočeši zápas dotáhli do prodloužení a v něm vstřelili vítězný gól.

Podle Kutláka výsledek série jasně poukazuje na to, který tým byl lepší. "Nezbývá nám nic jiného, než soupeři pogratulovat. Postup si zasloužil," řekl bývalý obránce zahraničních klubů Ambri, Slovanu Bratislava, Davosu či Salcburku, který má navíc na kontě i starty v NHL za Boston Bruins.

V posledním zápase s Kladnem Motor pokazil vstup do utkání. Inkasoval laciný první gól a následně Rytíři přidali druhý zásah. "Nikdo to nevzdával, sice jsme měli dobré momenty, ale vždycky nás něco srazilo. Zvedali jsme se za stavu 0:2, ale dostali jsme třetí a čtvrtý gól," uvedl Kutlák. "Chtěli jsme tu sérii vrátit na Kladno, ale nepovedlo se," litoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud