26. dubna 2018 • 23:15

Naše hra měla parametry jen prvních deset minut, připustil Jandač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Jen málo pozitiv nabídlo úvodní vystoupení českých hokejistů na Švédských hrách, v němž podlehli domácímu týmu 1:3. Výběr Tre kronor posílilo v porovnání se sobotním vzájemným kláním v Pardubicích na Carlson Hockey Games, jež vyhráli stejným výsledkem Češi, 12 hráčů z NHL.



"Měli jsme nějaký parametr v podstatě jen prvních deset minut zápasu. Potom jsme tahali za kratší konec a byli u všeho druzí, prohrávali jsme osobní souboje a zaslouženě jsme podlehli," uvedl při hodnocení utkání trenér poražených Josef Jandač.

Čeští hokejisté, kteří zvládli vítězně předchozích sedm zápasů v přípravě na mistrovství světa v Dánsku, se prosadili až za stavu 0:3. Tříbrankový náskok mělo Švédsko na své straně již ve 36. minutě. "Pak jsme s tím zkusili ještě něco udělat, a protože se nám výkon nelíbil, tak jsme to proházeli. Když už nic jiného, tak jsme vyhráli alespoň tu jednu třetinu," konstatoval Jandač.

Nejvíce mu chyběly ve hře vítězné osobní souboje a pohyb. "V soubojích jsme prohrávali, když jsme nehráli s pukem. A také jsme ho v takových soubojích prohrávali a ztráceli," připomněl Jandač. "Někdy jsme si tam občas nakládali a vařili se sami u nás v pásmu. Místo toho, abychom volili jednodušší řešení a vyndali puk ven z pásma, tak jsme si tam sami hráli s pukem a tahali si to kolikrát k nám dozadu," všiml si Jandač.

Právě v soubojích a důrazu předčilo Švédsko jeho svěřence nejvíce. "V tom byli domácí o třídu jinde," přiznal Jandač. Velkou roli v rozložení sil hráli posily z NHL ve švédských řadách. "Už na turnaji v Pardubicích jsme avizovali, že Švédi budou mít jiný tým. A ta kvalita, která jim přišla, byla znát," ocenil Jandač protivníka.

Pomoc nepřišla ani z přesilových her. "Nedařilo se nám v nich. Jen první byla dobrá, tam jsme měli asi pět střel, ale pak už to vázlo. Hráči, kteří by měli zakončovat, nám začali dělat playmakery a ty role se trošku otočily. Nebyl tam dobrý posun puků, nebyla tam střelba."

Dalším výborným výkonem ho naopak potěšil brankář David Rittich z Calgary. Po vychytaném vítězství 2:1 při nedělním reprezentačním debutu proti Rusku si vedl i tentokrát na jedničku. A to i přes tři inkasované góly. Ze 30 úspěšných zákroků bylo hned několik z kategorie těžkých. "Podržel nás, spoustu věci pochytal. A co nechytil, tak už opravdu chytit nemohl," prohlásil Jandač.

Plány o zúžení týmu zatím neprozradil. "Posouvá se to, sledujeme jednotlivé hráče a vazby, ale tím, jak zátěž zápasů rozkládáme, tak nemáme úplně ustálenou sestavu. Pochopitelně se blížíme každým dalším zápasem. Máme tady však ještě dvě utkání, takže nechci dělat závěry," vysvětlil Jandač.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud