20. července 2018 • 20:35

Mistrovská Plzeň otevřela novou sezonu výhrou 3:1 na Dukle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně na úvod nové prvoligové sezony zdolali po obratu Duklu 3:1. Úřadující mistři na Julisce prohráli první poločas gólem Davida Douděry ze sedmé minuty, po změně stran se však v 69. minutě prosadil střídající Tomáš Hořava a krátce nato dostal hosty do vedení vlastní gól Jakuba Podaného. Skóre zápasu pak uzavřel v 88. minutě Michael Krmenčík z penalty.


Trenérovi Pražanů Pavlu Drskovi se tak nepovedla ligová premiéra v roli hlavního kouče. Jeho svěřenci Viktorii v nejvyšší soutěži podlehli pošesté za sebou.

V základní sestavě hostů nastoupily i dvě letní posily obránce Pernica a slovenský záložník Procházka. Dukla od začátku také nasadila dvě nové akvizice stopera Chlumeckého a útočníka Bredu.

Dukla, která v minulé sezoně s Plzní utrpěla debakly 0:4 a 1:5, hned z první akce v sedmé minutě otevřela skóre. Pernica minul míč a Holenda z levé strany našel před brankou Douděru. Ten před Kozáčikem nezaváhal a připsal si premiérový ligový gól.

Po závaru před domácí brankou mohl vyrovnat Krmenčík, ale vystřelil nad břevno. Pražané favorita dál zlobili. Po nejistých zákrocích Kozáčika dorazil Tetour míč do sítě, ale gól neplatil kvůli Holendovu ofsajdu.

Plzni patřil závěr poločasu. Rány Krmenčíka i Hrošovského ale vyrazil Rada a brankář Dukly poté zneškodnil i Kopicův přímý kop. Těsně před poločasem postupoval sám na domácí branku Krmenčík, ale zblízka napálil opět jen výborného Radu. Reprezentační útočník minule na Dukle nastřílel hattrick, ale dnes se v koncovce trápil.

Hosté druhý poločas začali další zahozenou šancí, když po Limberského centru volný Petržela napálil tyč. Na druhé straně Kozáčik včasným vyběhnutím zastavil Bezdičkovu akci.

Plzeňští vystřídali a během dvou minut otočili skóre. Nejprve v 69. minutě vyrovnal Hořava povedenou střelou k tyči a chvíli poté si centr dalšího náhradníka Řezníčka, který předtím asistoval Hořavovi, ve skluzu srazil do vlastní branky Podaný.

Západočeši si závěr pohlídali a pojistku mohli přidat ještě dřív, ale Petržela i Řezníček ve slibných pozicích minuli branku. Těsně před koncem aktivního Petrželu v šestnáctce stáhl Holík a nařízenou penaltu v 88. minutě proměnil Krmenčík. V nastavení ještě domácí náhradník Djuranovič po individuální akci trefil tyč plzeňské branky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud