David Moravec
13. dubna 2019 • 13:34

Líbivý hokej mají Kovář a Gulaš rádi, bitka zažehne jiskru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomouc ve čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy Plzeň řezala, hrála urputný a nepříjemný hokej. Třinec s ní chtěl hrát na začátku jen hokej a Plzeň toho využila dokonale. Teď to začali i Oceláři víc řezat, nemůžou je nechat hrát líbivý hokej, protože tohle mají Kovka (Kovář) s Gulim (Gulašem) rádi. Vyhovuje jim to.



I proto šel třeba Polanský naposledy nečekaně do bitky. Snaží se pracovat pro tým. Když mu nejde sbírat body, tak pracuje takhle. Ne vždy jde být jen technický střelec, který tvoří, sází branky. Když to zrovna nejde, z jakéhokoliv důvodu, třeba kvůli zranění, o kterých se nemluví, tak se obětuje pro tým jinak. To je důležité.

Pokud totiž hráč v tu chvíli roli přijme a ztotožní se s ní, je trenér šťastný. Nemá rozbroje, nemá kyselé ksichty na střídačce, že ten mi nenahrál, ten to pokazil a pak jen se tříská hokejkou o mantinel nebo dvířky od střídačky.

I bitka může týmovou jiskru zažehnout. Nebo skok do střely. V každém týmu je nějaká hierarchie a když mladí vidí, že se obětuje starší hráč, proč by to neudělali taky? Mladí se pořád učí, nejsou hotoví, i když si to třeba myslí. Pořád se musí učit, v play off obzvlášť. A když vidí Poldu jak padne do střely nebo se porve, řeknou si automaticky, my musíme taky. Čím je hráč zkušenější a starší, tím větší je příklad pro mladší. Alespoň by to tak mělo být.

Třinec - Plzeň: Bitka hned v úvodu! Polanský se serval se Strakou
Video se připravuje ...

Roli v tom jistě hraje i Václav Varaďa na třinecké střídačce. Byl tvrdý hráč, v NHL strážce nejlepších, boural je a fakt jim znepříjemňoval život. Ale pozor, on byl i hokejista, který uměl parádně s hokejkou, měl techniku i střelu. Byl zaškatulkovaný, protože přijal roli. Věděl, v čem může pomoct nejvíc. Byl i skvělý kluk do party. Co zažil a co ho zdobilo, to se snaží vštěpovat i hráčům.

Na druhou stranu to není jen o tom. Vezměte si trenéra Vladimíra Růžičku. Technik, své obranné pásmo viděl jen od červené a podívejte se, jak vždycky dokázal se svým týmem soupeře drtit defenzivou. Přesně ví, co je pro soupeře nejhorší. Venca Varaďa taky hráčům neříká jenom to, aby hráli do těla, chodili do soubojů, protože jemu to přinášelo úspěchy. Nemůže to chtít po Kovařčících nebo Růžičkovi, když ví, že tyhle typy hráčů šetří energii na jiné věci. Venca to vidí, dobře využívá hráčů podle jejich nejsilnějších zbraní a kvalit. A když z toho třeba Jiří Polanský vybočí bitkou, je to pro celý tým jenom plus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud