Jakub Konečný
4. dubna 2011 • 04:00

Sparta brečí? Jablonec by mohl taky

Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

JAKUB KONEČNÝ - Existuje ve fotbale spravedlnost? Zápas Jablonce se Spartou ukázal, že ano. Pokud v něm sudí Roman Hrubeš chyboval, pak spravedlivě na obě strany. Rozbor čtyř sporných momentů vede ke stejnému závěru jako analýza herního projevu obou mužstev – domácí vyhráli zaslouženě.



14. MINUTA – GÓL PODANÉHO NA 1:1

Sparta odpověděla na první gól domácích záhy a po velice pěkné akci – jenže proti pravidlům. Když totiž Marek Matějovský rychle a brilantně rozehrál trestný kop, nebyl míč v klidu ani na místě přestupku. Rozhodčí Roman Hrubeš měl tedy nechat jeho rozehrání opakovat. K negování gólové situace však nenašel odvahu. Ne naposledy.

43. MINUTA – ŘEPKŮV FAUL A FÉN


Těsně před přestávkou došlo k souboji Tomáše Řepky s domácím Ondřejem Vaňkem. Sparťanský kapitán se vztekal, že to jablonecký zelenáč přihrál, nicméně ho rukou za dres držel. A měl tudíž vidět druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou. Následně mu neměly projít ani slovní výlevy, kterými častoval Vaňka, Karla Pitáka i muže v černém. Slovník absolventa Oxfordu při nich Řepka určitě nepoužíval.

65. MINUTA – DRSKOVO ŽDUCHNUTÍ DO KWEUKEHO

Leo Kweuke byl jediným sparťanem, jehož výkon snesl v sobotním podvečeru přísnější měřítko. Domácí stoper Pavel Drsek na něj většinou nestačil. Stejně jako při přetahované, která skončila Kwuekeho ochotným pádem v pokutovém území poté, co do něj Drsek loktem strčil. Hosté volali po penaltě, nicméně sudí zvolil pro tento zápas volnější metr – a rozhodnutí nechat v tomto momentu hru plynout by si proto měl před svými šéfy obhájit.

66. MINUTA – VOŠAHLÍKŮV GÓL NA 2:1


Hrubešovou velkou smůlou bylo, že hned z odvetné akce padl rozhodující gól utkání. A hodně zvláštní. Míč se pomalu šoural za brankovou čáru, když se k němu přiřítili Manuel Pamič a Jan Vošahlík. Sparťanský bek měl k balonu blíž, hodlal ho odpálit do bezpečí.

Jenže svou slabší pravačkou míč promáchl, podle všeho proto, že mu důrazný Vošahlík ve skluzu podsekl stojnou levou nohu. Aby toho nebylo málo, sparťané reklamovali Vošahlíkův ofsajd i ruku, s obojím však byli vedle. Zmatený arbitr však k jejich smůle nepískl v nastalém chaosu ani jasný faul.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Arial Narrow"; panose-1:2 11 6 6 2 2 2 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 2048 0 0 159 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-1610611985 1073750139 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Sparta brečí?

Jablonec by mohl taky…

Sudí Hrubeš dělbu bodů neovlivnil

Existuje ve fotbale spravedlnost? Zápas Jablonce se Spartou ukázal, že ano. Pokud v něm sudí Roman Hrubeš chyboval, pak spravedlivě na obě strany. Rozbor čtyř sporných momentů vede ke stejnému závěru jako analýza herního projevu obou mužstev – domácí vyhráli zaslouženě.

14. MINUTA – GÓL PODANÉHO NA 1:1

Sparta odpověděla na první gól domácích záhy a po velice pěkné akci – jenže proti pravidlům. Když totiž Marek Matějovský rychle a brilantně rozehrál trestný kop, nebyl míč v klidu ani na místě přestupku. Rozhodčí Roman Hrubeš měl tedy nechat jeho rozehrání opakovat. K negování gólové situace však nenašel odvahu. Ne naposledy.

43. MINUTA – ŘEPKŮV FAUL A FÉN

Těsně před přestávkou došlo k souboji Tomáše Řepky s domácím Ondřejem Vaňkem. Sparťanský kapitán se vztekal, že to jablonecký zelenáč přihrál, nicméně ho rukou za dres držel. A měl tudíž vidět druhou žlutou kartu a tím pádem i červenou. Následně mu neměly projít ani slovní výlevy, kterými častoval Vaňka, Karla Pitáka i muže v černém. Slovník absolventa Oxfordu při nich Řepka určitě nepoužíval.

65. MINUTA – DRSKOVO ŽDUCHNUTÍ DO KWEUKEHO

Leo Kweuke byl jediným sparťanem, jehož výkon snesl v sobotním podvečeru přísnější měřítko. Domácí stoper Pavel Drsek na něj většinou nestačil. Stejně jako při přetahované, která skončila Kwuekeho ochotným pádem v pokutovém území poté, co do něj Drsek loktem strčil. Hosté volali po penaltě, nicméně sudí zvolil pro tento zápas volnější metr – a rozhodnutí nechat v tomto momentu hru plynout by si proto měl před svými šéfy obhájit.

66. MINUTA – VOŠAHLÍKŮV GÓL NA 2:1

Hrubešovou velkou smůlou bylo, že hned z odvetné akce padl rozhodující gól utkání. A hodně zvláštní. Míč se pomalu šoural za brankovou čáru, když se k němu přiřítili Manuel Pamič a Jan Vošahlík. Sparťanský bek měl k balonu blíž, hodlal ho odpálit do bezpečí. Jenže svou slabší pravačkou míč promáchl, zřejmě proto, že mu důrazný Vošahlík ve skluzu podsekl stojnou levou nohu. Aby toho nebylo málo, sparťané reklamovali Vošahlíkův ofsajd i ruku, s obojím však byli vedle. Zmatený arbitr však k jejich smůle nepískl v nastalém chaosu ani jasný faul.

Jakub Konečný

 

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud


Články odjinud