Jiří Vítek
1. března 2019 • 22:39

Zaťovičova oslava přes čáru? Sudí brzdí emoce tam, kde to není třeba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Natřískaný zimák v Brně často pulzuje emocemi. Minulý týden proti Hradci byly převážně negativní, Radek Smoleňák slíznul pořádnou porci nadávek, když své dva góly slavil máváním do hlediště. Výsledek? Napomenutí. Páteční oslavu Martina Zaťoviče, který vystřelil Kometě výhru nad Vítkovicemi, už však sudí ocenili desítkou za nesportovní chování.



Rád provokuje, občas soupeře popíchne, všechno však v režimu rozdám – přijmu. Martin Zaťovič není jediný, takových hráčů je v extralize hromada. K hokeji to patří, pouze šedesátiminutová honička za pukem by bez toho ztratila své kouzlo.

Zaťovičova trefa na 2:1 v duelu s Vítkovicemi odšpuntovala gejzír emocí, kterými se útočník Komety při cestě na střídačku nechal unést a na brankáře Patrika Bartošáka ukázal oslavné gesto. Radostný řev a zaťatá pěst však neunikly rozhodčím.

„My se tak radujeme navzájem. On na mě celý zápas, já teď na konci,“ komentoval hlavní aktér incident, za který vyfasoval desítku za nesportovní chování.

Přísné, troufnu si říct i necitlivé rozhodnutí. V Zaťovičově projevu nebylo nic vulgárního, pohoršujícího ani urážlivého. Byla to jen další z výměn, které probíhaly po celý zápas a které by měla zůstat mezi samotnými aktéry.

Kometa Brno - Vítkovice: Zaťovič se napodruhé trefil a zvrátil vývoj zápasu, 2:1
Video se připravuje ...

Celou situaci ještě dokreslilo povinné mlčení při pozápasovém rozhovoru, jehož porušení by Zaťovič odnesl mastnou pokutou. „Škoda mluvit,“ pokrčil rameny.

K události navíc došlo jen deset dnů poté, co hradecký Radek Smoleňák svých dvou gólech mával na brněnský kotel. Tehdy si jej sudí předvolali na kobereček, vyhlášený bavič však dalšímu trestu unikl: „Je to v rámci sportu, abychom se úplně nenudili.“

Trest za nesportovní chování dostal paradoxně jen pár minut před Zaťovičem již zmíněný Bartošák, který po zásahu pukem do masky neúspěšně žádal o přerušení hry. Následně ochranu hlavy shodil a vypálil po rozhodčím Hribikovi několik ostrých slov. Nestačilo, dvouminutový trest tak dostal až za následné nakopnutí masky.

Ano, tady sklenice přetekla pořádně a hosté šli do čtyř právem. Je však potřeba rozlišovat, kam projevené emoce směřují. Nad kamarádským popichováním, které je v mezích slušnosti, by muži v pruhovaném mohli přimhouřit oči.

Kometa Brno - Vítkovice: Bartošák naštvaně mrštil maskou o led
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud