Jonáš Bartoš
13. ledna 2016 • 20:50

Nakopne 'Mahmuta' hostování? Případ Ďuriš se nemusí opakovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desetimilonová koupě Aidina Mahmutoviče? Během ročního partnerství ji v Plzni zatím musí hodnotit jako zklamání. Bosenský rychlík se neprosadil, většinu podzimu jen paběrkoval. V mistrovském celku věří, že mu pomůže půlroční restart v Olomouci a v létě se do kádru vrátí jako mnohem silnější a lepší hráč. Tak, jak se to povedlo u Michala Ďuriše. Jenže osud obou forvardů se liší a Plzeň nemá jistotu, že podruhé podobná taktika klapne.



„Mahmut“ přišel do Plzně v zimě 2015 s vizitkou velkého střelce, vedení neváhalo jít do vysoké desetimilionové investice a vyplatilo ho z Teplic. Jenže rok poté, co s velkou slávou do Štruncových sadů přišel, zůstávají v hráči i klubu rozporuplné pocity.

Plzeň si představovala víc gólů, útočník zase mnohem víc prostoru. Smůlu měl v tom, že na jaře se pod trenérem Miroslavem Koubkem rozehrál Jan Holenda, podzim zase patřil Michalu Ďurišovi.

V momentě, kdy si západočeský klub z hostování na Dukle stáhl mladého odchovance Michaela Krmenčíka, nebylo na co čekat. Šlo jen o to, kdy, kam a za jakých podmínek Mahmutovič půjde.

Nakonec z toho je půlroční hostování v Olomouci.

Na Hané se Mahmutovič bude hodit, klub směrem dopředu vlastní spíš urostlé chasníky. Rychlonohý, brejkový typ hráče Olomouci doteď chyběl, v tom nová posila dává logiku.

Mahmutovič do týmu zapadne možná mnohem lépe, než v případě Viktorie Plzeň. Tam se neprosadil také z důvodu, že nezvládl adaptaci na zažitý herní styl českého mistra. Plzeň hraje většinu duelů do plných obran, zatímco exteplickému střelci vyhovuje spíš útočení do otevřeného prostoru pomocí bleskových výpadů.

V Plzni doufají, že Mahmutovič v Olomouci nabere sebevědomí i herní praxi a v létě, až mu hostování vyprší, naskočí do přípravy v mnohem lepší pohodě. Tak se to povedlo například u Michala Ďuriše, který po roce v Mladé Boleslavi výrazně ožil a stal se suverénní plzeňskou jedničkou v útoku.

Na druhé straně se může stát, že Mahmutovič dopadne podobně jako dvacetimilionový Stanislav Tecl . Ten ztratil místo v sestavě a po dvou a půl letech v Plzni zamířil do Jablonce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud