Jonáš Bartoš
23. října 2016 • 20:35

Pivarník přechytračil Holoubka. Vrátil Plzni styl, co na Spartu funguje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehráli spolu řady vypjatých duelů, někteří hráči se dobře znají i z reprezentace. Vymyslet na takového soupeře něco nového je vždycky oříšek. Trenérovi Plzně Romanu Pivarníkovi se tohle ve šlágru ePojisteni.cz ligy se Spartou (1:0) povedlo. Poměrně nečekaně zvolil styl na jednoho útočníka a udělal zásadní změny v základní sestavě. Na letenského rivala tohle platilo, Západočeši slaví už páté ligové vítězství po sobě.



Pivarník udělal oproti neúspěšnému utkání Evropské ligy s Astrou Giurgiu (1:2) čtyři změny v základní sestavě. Sparta tohle možná očekávala, vzhledem k šíři plzeňského kádru si to trenér českého mistra může dovolit.

Západočeský kouč ale ještě připravil jedno překvapení, s čímž možná jeho protějšek David Holoubek tolik nepočítal. Vrátil se k systému 4–2–3-1, se kterým Plzeň slavila úspěchy v minulých sezonách. Cíl byl zřejmý – zahustit střed pole a nedovolit Dočkalovi a spol., aby v mezihře dominovali.

Patrik Hrošovský, který uprostřed pracoval společně s Jakubem Hromadou a Tomášem Hořavou na pozici podhrotového hráče, odehrál skvělé utkání. Návrat do základní sestavy slovenskému reprezentantovi vyšel, do hry domácího týmu zapadl okamžitě. Tohle se Pivarníkovi povedlo.

Jedním z hrdinů utkání byl Michael Krmenčík. Plzeňský útočník nastoupil sám na hrotu a jediným gólem rozhodl utkání. Pivarník si mohl opět gratulovat, zařazení vytáhlého bijce vyšlo na jedničku. Sparta i vzhledem k marodce nemohla adekvátně reagovat. Proto opět odjela z Plzně s prázdnou.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 1:0. Rozhodl Krmenčík, mistr se dotáhl na lídra
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Holek neuhlídal Krmenčíka a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud