Karel Häring
12. září 2015 • 14:32

Limberského chyba. Tak dlouho chodil s půllitrem, až bentley potloukl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý někdy udělá chybu. Ale existuje jeden rozdíl, jak na ni nahlížet. Jestli má někdo smůlu a hned při prvním větším pochybení se stane průšvih. Anebo když si o něj koledoval.



To není nařčení z toho, že by se takového prohřešku – řízení auta v podnapilém stavu – dopouštěl opakovaně. Jen David Limberský – a případně jeho nejbližší kamarádi – ví, jak to skutečně je. Ale je to narážka na jeho počínání mimo hřiště. A taky přístup vedení klubu.

Protože to, že byl (teď už bývalý) kapitán Viktorie a reprezentační obránce přistižen pod vlivem alkoholu, je všechno, jen ne šokující zpráva.

O porušování životosprávy ze strany některých hráčů plzeňského klubu jsme psali už před lety, což vyvolalo podrážděnou reakci. Ovšem zkazek, které kolovaly městem, je celá řada. Jednu za všechny: když jádro týmu vyrazilo „zapít“ nedělní prohru na Spartě v březnu 2014, přičemž někteří byli ještě v pondělních ranních hodinách k vidění v ulicích. A ve čtvrtek se hrálo na hřišti Lyonu. K vysoké porážce 1:4 mimo jiné přispěly i špatné výkony opor.

David Limberský nyní vyfasoval velmi vysokou pokutu, zhruba ve výši svých tří měsíčních platů s bonusy. Pokud ta suma odpovídá realitě, je to účinná výstraha i pro ostatní. Ale kdyby v klubu postupovali vůči podobným výstřelkům důsledně a přísně dřív, ušetřili by si aktuální starosti.

Jenže místo toho jsme si po zisku třetího mistrovského titulu v rozhovoru s generálním ředitelem Adolfem Šádkem mohli číst, jak v žoviálním tónu vypráví o smečce vlků, kterou má v kabině, a o tom, jak nechával v minulosti před tréninkem dýchávat dvojici Limberský – Milan Petržela, protože „byli ještě zelenější“ než balonky, do nichž foukali. Haha.

Jenže sranda skončila. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Limberský se může poučit. Tvrdě zaplatí za to, aby už věděl, že tak dlouho se chodí s půllitrem, až se bentley potluče.

Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský
Nabourané luxusní vozidlo Bentley, které v opilosti řídil plzeňský obránce David Limberský

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud