Michal Koštuřík
19. září 2020 • 04:40

Obžaloba Jablonce i českého skautingu. Pod Peltou už lépe nebude

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | Rychlá čísla z bitvy 2. předkola Evropské ligy DAC Dunajská Streda-Jablonec: 84. minuta - 2:3. 114. minuta - 5:3. Co vám to na první dobrou řekne? Oboustranně skvělá ofenziva, prvotřídní drama dvou vyrovnaných týmů a neštěstí hostů, kteří těsně před koncem přišli o postupový výsledek. Logická úvaha, vycházející ze základních suchých dat. Otočíte list v novinách či kliknete na internetu, vyskočí to na vás a máte jasno.



V tomto případě je však potřeba jít víc do hloubky, za výsledkem vidět přesah. Nevznikl totiž jen tak, že domácí měli na konci základní hrací doby štěstí a soupeř smůlu. Pokud resumé bitvy se slovenským sokem v Jablonci vnímají takhle zjednodušeně, nic dobrého jim to nepřinese. Možná to bude znít tvrdě, nicméně je to na místě. V luxusní MOL Aréně se střetly dva rozdílné fotbalové světy. Paradoxně s velmi podobným rozpočtem.

Víc podobných bodů však najdete stěží. Dunajská Streda je organizace moderního střihu, nejen kvůli zázemí. Ekonomicky zajištěný klub má strategii, vize. Ví, jak poskládat tým a co s ním dělat. Všimli jste si krajních beků Davise a Blackmana? Rozdíloví borci. Rychlí, technicky zdatní, ofenzivní, silní v soubojích, sebevědomí. Jasně, někdy lehkovážní, takticky nedokonalí. No a? Fotbalem dokážou bavit sebe i ostatní. Sednete na tribunu, stačí pár doteků s balonem a říkáte si: Proč tihle hoši z Panamy neválí ve Spartě, ve Slavii či

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud