Ondřej Kuchař
20. dubna 2018 • 22:40

Zápas na Zlatou malinu. Karlovy Vary a Litvínov sehrály zdařilou estrádu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karlovy Vary jsou zpátky v extralize! V posledním utkání potřebovaly uhrát bod. A přesně to se jim povedlo. Nikdo Energii právo na postup neupírá. Za skvělý ročník si ho zasloužila. Ale páteční zápas se snad ani nedá nazývat zápasem. Byla to spíš estráda, řečeno divadelní terminologií – fraška. Od prvních minut bylo jasné, o co oběma týmům jde. Zplichtit šedesát minut a druhý bod, ať si klidně vezme Litvínov. To se taky stalo.



Tomu, k čemu se v pátek v Karlových Varech schylovalo, naznačoval už vývoj kurzů sázkových kanceláří. Zatímco tři dny před utkáním byl kurz na remízu 4,2:1, před utkáním jste si na tuto příležitost mohli vsadit v mrzkém kurzu 1,9:1. Ze vsazené tisícovky byste tedy vyhráli o 2300 kaček míň. Důvod? Oběma týmům se plichta hodila do krámu. A nakonec jí duel opravdu skončil.

Energie potřebovala k jistotě postupu bod, Litvínovu se zase náramně hodily bodíky dva. Pokud v neděli porazí Kladno, kterému už vůbec o nic nejde, udrží se nahoře.

Někdo možná čekal boj na krev. Vždyť se přece oba kluby rvaly o postup do extraligy. Nasazení, bojovnost a emoce byly ale někde na dovolené. Do KV Areny nedorazily. Hrál se opatrný hokej. Takhle nudné nejsou ani přáteláky v létě. Třeba takový Michal Trávníček obvykle věší soupeře po mantinelech a tentokrát byste si ho na ledě ani nevšimli.

Svou nespokojenost dali v průběhu zápasu najevo taky fanoušci Varů. Ač si byli vědomi, že jejich týmu stačí k radosti bod, nebyli se zápasovou režií spokojení. Několikrát skandovali pokřiky jako: my chceme hokej a bojujte za Vary! Po druhé třetině na své hráče při odchodu do šatny dokonce pískali.

Pak ale vše logicky odpustili. Konec dobrý, všechno dobré. Po šedesáti minutách a remíze 0:0 hráči Energie radostně vyskákali na led, odházeli hokejky, helmy a jeli se radovat za brankářem Tomášem Závorkou.

Rozhodčí je chvíli nechali, pak tanečky utnuli, donutili domácí sesbírat všechny svršky a dohrát prodloužení. Čistě z povinnosti. Pak ve třetí minutě nastaveného času dal v  Litvínov tolik očekávaný gól. Slavily ho obě strany.

Oba kluby se tímto představením zařadily na listinu adeptů na Zlatou malinu, tedy anticenu, kterou se každoročně oceňují nejhorší filmové počiny. Přes 5600 diváků totiž vidělo zdařilé divadelní představení. Škoda kaňky na jinak báječné varské jízdě.

Řečeno slovy klasika ze hry Ivánku, kamaráde: „Důležitý jsou body a je jedno jak už, že jo. Na zbytek se vyse*.“ Otázkou je, jestli si tohle myslí i v Jihlavě, kterou tenhle výsledek přiblížil k pádu do první ligy.

Nechci vinit toho či onoho. Když se zkrátka můžou dva týmy domluvit na win-win situaci a navíc tak vyšachovat ze hry třetího, udělají to. Můžete si o tom myslet, co chcete, ale v baráži to tak funguje a fungovalo vždycky (viz příklady z minulosti).

Největším zlem je v tomto případě samotný formát hry o radost a smutek. Kdyby například první tým WSM ligy přímo postupoval, poslední z extraligy sestupoval a předposlední si to s druhým celkem první ligy rozdali v sérii o nejvyšší soutěž, něčeho podobného bychom nebyli svědky.

Karlovy Vary - Litvínov: Po souboji zůstal na ledě ležet Tomáš Matoušek, na střídačku mu musel pomáhat lékař
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Další gól, který nemůže platit! Branka Vervy padla z ofsajdu
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Problém s mantinelem museli řešit sudí i ledaři
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Litvínov: Kohout mohl otevřít skóre, gól nebyl uznán z důvodu vysoké hole
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud