Pavel Bárta
8. března 2019 • 23:57

Kecy stranou. Sparta unikla ostudě, ale postup si musela uhrát sama

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se s Libercem začala v extralize střetávat od sezony 2002/03, kdy severočeský tým poprvé postoupil do nejvyšší soutěže. Prvních deset vzájemných zápasů vyhrála. Od té doby se hodně změnilo, včetně bilance. Bílí tygři se od té doby stali osudovým soupeřem Sparty už několikrát. Ve finále 2016. V loňském předkole, kdy ji vymetli po třech zápasech. Letos ji mohli poslat po osmi letech do play out. Zápas však nezvládli. Sparta se vyhnula ostudě, z tajenky posledního kola na ni vyšly Vítkovice, které v závěru zahradily cestu do vyřazovacích bojů Litvínovu.



Pražané s Libercem do posledního zápasu základní části z posledních sedmi utkání šest prohráli a získali jen dva body. Měl to být duel, před kterým se nejvíc spekulovalo o propojenosti zájmů a uměle stlačených kurzech sázkových kanceláří. Nebyl však důvod, proč by Tygři měli Spartě něco darovat. Zrovna jí. A proč by Sparta měla něco vracet jim. Oběma šlo pořád o hodně. Jednomu o Prezidentský pohár, druhému o postup.

Nebyl to taneček na rozloučenou. Sparta chtěla vyhrát, Liberec taky. Teprve až když začalo svítat v pražské O2 Areně, rozjasnilo se taky nad jinými kluzišti. Pražský celek se nemohl ohlížet doprava, doleva, musel jít za vítězstvím, i když se do toho zprvu pustil dost bázlivě, byl až v křeči. Tu rozehnal Jaroslav Hlinka

Tenhle srdcař, který udělal čáru za nějakým co jsme si, to jsme si, jež v klubu v nedávné minulosti měl. Vrátil se a v těžké hodině rozepsal další poutavý příběh dvěma přesilovkovými góly, které střetnutí v podstatě rozhodly. Tohle by žádný sebelepší koumák nevymyslel.

Předkolo není pro Spartu aspoň takový průšvih. A pokud by z něj šla ještě dál, počká na ni ve čtvrtfinále právě Liberec. Tygři se nebojí nikoho, ani si zaskotačit s trofejí za vítězství v základní části. Udělali to už dvakrát. Jednou vyhráli titul, podruhé padli ve finále. Takže jaképak pověry.

Třinec po sérii úspěchů byl v partii o Prezidenta taky ve hře, ale o trofej přišel porážkou v Mladé Boleslavi. A tím současně taky o případný střet s pořád hodně nečitelnou, všeho schopnou Spartou. Ta si svoje místo v desítce a postup do předkola musela uhrát sama. Spiklenecké teorie? Tajné úmluvy? Cinklé zápasy? Kecy stranou. Ne tady.

SESTŘIH: Sparta - Liberec 5:2. Pražané zvládli klíčový duel a vydřeli tak postup do předkola
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud