Radek Duda
Premium
30. října 2018 • 04:45

Suverén Kvapil nemá v extralize co dělat. A patří i do reprezentace

Autor: Radek Duda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekneme si to upřímně, Mára Kvapil nemá v české extralize co dělat. Tahle liga je mu malá, on je jejím suverénně nejlepším hráčem. Čekám, kdy do Liberce přiletí zlatý holub a klub dostane atraktivní nabídku. Zahraničních týmů, které budou potřebovat posílit před play off, se vyrojí celá řada a nevěřím tomu, že se to pod Ještědem nezačne řešit. Bude záležet jen na Filipu Pešánovi, zda svůj klenot pustí, nebo ne.



Loni po Kvapilově podpisu do Liberce jsem tehdejšímu asistentovi trenéra Karlu Mlejnkovi říkal, že on je přesně ten hráč, který Tygry pozvedne. Rozdílový borec, kterého by chtěl mít v týmu každý. Je pravda, že Kvápa už se docela nacestoval, v Rusku má řadu let odsloužených. Navíc nedávno klub pustil Bulíře do Magnitogorsku, přijít ještě o nejlepšího hráče týmu, to už by byla hodně velká ztráta.

Všichni vidí, že s Bulířovým odchodem se tým perfektně vyrovnal, do lajny přišel Hudáček a mně přijde, že se celá lajna ještě zvedla. Kvapilovým odchodem by se to celé roztrhalo a opravdu nevím, jak by to přijali fanoušci. Jenže když vám přijde super nabídka velkého odstupného, hrozně těžko se odmítá.

Tenhle hráč má všechno, je vyloženě komplexní. Výborně bruslí, puk mu nepřekáží a v rychlosti umí nevídané věci. Zkrátka prototyp moderního, nadčasového hráče. Navíc vypadá ladně, jako by se na ledě vůbec nenadřel. Jeho hokejové IQ je na velmi vysoké úrovni, ze svých spoluhráčů dokáže udělat lepší hokejisty.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud