Vladimír Vůjtek
15. ledna 2018 • 19:40

Silný mančaft pro olympiádu! U Nečase jsem se zmýlil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijská nominace je složená ze zkušených hráčů. Silný mančaft. Z mého pohledu i silnější, než byl na posledních dvou mistrovství světa.



Proti šampionátu jsou olympijské hry po fyzické stránce snazší, není tam tolik zápasů naskládaných v krátkém čase. Je tam víc prostoru na regeneraci, to bude zkušeným sedět, umí se na to připravit. Turnaj zvládnou.

Na mistrovství mohou starší trochu odcházet a výkon není takový, ale na olympiádě to fyzicky zvládnou bez problémů. Zkušeností je tam strašně moc. Je to silné mužstvo.

Mluvilo se o mladém Nečasovi. To je kluk, který ještě nikdy nebyl v národním mužstvu. A mít premiéru na olympiádě, které se dává větší zvuk a váha než mistrovství světa? To by byl svým způsobem risk.

V nominaci na OH chybí Michálek, Růžička nebo Nečas. Ještě není připravený, vysvětluje Jandač
Video se připravuje ...

Otázka je, jestli to nerisknout? Až do mistrovství světa dvacítek Nečas moc v lize neexceloval. Moc se mi letos nelíbil, dokonce bych řekl že hrál slabší zápasy, než v minulé sezoně. Ale na dvacítkách hrál velice dobře a pokračuje v tom i po návratu. V Kometě hraje přesilovky, oslabení, prosazuje se a stává se pomalu klíčovým hráčem.

I já trochu měním názor. Jak jsem před měsícem říkal, že z mladých nikdo na olympiádu nemá výkonnost, tak tady mám pochybnosti. Dokonce připouštím, že jsem se mýlil. Je to pak jen otázka odvahy trenérů, mu najít místo.

A dát prostor. I v přesilovkách. Tohle nevím, jak mají v plánu. Když ale bude Martin Nečas takto pokračovat, tak by měl velkou šanci na mistrovství světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud