18. června 2011 • 17:56

Špotáková se na ME družstev trápila, byla třetí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádné trápení si dnes na olympijském stadionu ve Stockholmu prožila oštěpařka Barbora Špotáková. Závod na mistrovství Evropy družstev jí prý vůbec nesedl, takže nakonec byla za třetí místo a hod dlouhý 64,40 metru ráda. Poprvé se v této sezoně nezlepšila oproti předchozímu závodu, ale zase prvně v přímém souboji porazila Rusku Marii Abakumovovou. Závod vyhrála v nejdelším letošním hodu na světě Christina Obergföllová z Německa (66,22).



"Byl to drsnej závod, naštěstí s docela dobrým koncem," ulevila si Špotáková. Už při rozcvičení, ale hlavně při prvním hodu pod 60 metrů světová rekordmanka cítila, že nemá svůj den. "Přesně takovej špatnej den jsem měla jednou na Evropském poháru taky tady na severu, takže jsem si na to vzpomněla. Ty pocity byly úplně stejné, dalo by se to popsat i sprostým slovem," krčila rameny.


Nedokázala se nabudit, trochu jí vadila také skutečnost, že měla jen čtyři pokusy. "Pořád jsem si říkala, že musím. 'Musíš Baru', to jsem si řekla snad padesátkrát," vyprávěla. Při pravidlu o čtyřech pokusech měla nakonec štěstí, že jako poslední, čtvrtá měla po třech hodech ještě jeden pokus. Tím se dostala na stupně vítězů. "Byla to z nouze ctnost," dodala.

Špotákové vadilo i ostré sluníčko, proti kterému oštěpařky házely. "Je to docela nepříjemné, když házíš a svítí ti slunce do očí, i když to mají všichni stejný. Automaticky totiž zavřu oči, což je špatně," uvedla Špotáková, kterou nakonec Britka Goldie Sayersová porazila o šest centimetrů posledním pokusem. "To mě samozřejmě mrzí kvůli bodům pro tým, ale zase můžu být ráda, že jsem něco takového na tu bídu vůbec hodila," dodala.

Barbora Špotáková skončila druhá, na Zlaté tretře se jí ani letos nepodařilo vyhrát
Barbora Špotáková skončila druhá, na Zlaté tretře se jí ani letos nepodařilo vyhrát

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud