6. července 2011 • 16:31

Bolt může překonat rekord i v dálce, myslí si Powell

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejší muž světa Usain Bolt má všechny předpoklady, aby z něj byl vynikající dálkař. Američan Mike Powell si myslí, že jeho světový rekord bude v ohrožení, pokud se fenomenální Jamajčan na skok daleký vrhne.



"Může skočit tak daleko, že se nám z toho zatočí hlava. Hlavním elementem dálky je rychlost a váha a on má oboje," řekl Powell agentuře Reuters s tím, že by se případně rád podílel na pomoci Boltovi se zvládnutím techniky. "Bude potřebovat dobrý trénink, zaujetí a odhodlání to zkusit. A pak se dá čekat rekord," řekl.

Powell překonal slavný dálkařský světový rekord krajana Boba Beamona po třiadvaceti letech. V roce 1991 na mistrovství světa v Tokiu dolétl na 895 centimetrů.

Bolt na olympiádě v Pekingu 2008 získal tři zlaté medaile na stovce, dvoustovce a ve štafetě na 4x100 metrů. Tehdy řekl, že v budoucnu by se mohl věnovat dálce a čtvrtce.

Podle Powella by se ale zatím měl stále soustředit na sprinty. "Je pořád mladý a dálka omezí jeho sprinterské schopnosti. Je náročná na záda, kotníky a kolena, proto by měl počkat po Londýně," pronesl Powell.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud