28. srpna 2012 • 14:50

Legendární Lewis přijede do Prahy, odstartuje běžecký závod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřetí přijede do České republiky slavný americký atlet Carl Lewis. Devítinásobný olympijský vítěz podporuje celosvětový běžecký seriál, jehož součástí je sobotní druhý ročník závodu We Run Prague. Desetikilometrový běh má start i cíl ve Žlutých lázních a vede centrem města. Na start se podle organizátorů postaví více než 8500 běžců z řad amatérů i profesionálů.



Někdejší fenomenální sprinter a dálkař Lewis byl v české metropoli poprvé na jaře 2008. Tehdy přijal pozvání agentury Česká sportovní, propagoval Zlatou tretru a tenisový turnaj v Prostějově, kde si zahrál i golf. Týž rok v říjnu běžel Prahou za světový mír v rámci nesoutěžního seriálu World Harmony Run.

Do Prahy přijede jednapadesátiletý Američan v pátek 31. srpna odpoledne, setká se s vybranými médii a zaměstnanci firmy Nike. V sobotu kromě jiného odstartuje závod We Run Prague a předá ceny vítězům.

Lewis byl vyhlášen Olympionikem století a je trojnásobným nejlepším atletem světa z let 1982 až 1984. Na kontě má ze čtyř olympiád devět zlatých medailí a navíc stříbro z dvoustovky v roce 1988 ze Soulu. Čtyři zlaté získal na hrách v roce 1984 v Los Angeles a ještě v Atlantě 1996 vyhrál dálku. Během kariéry vytvořil jedenáct světových rekordů a má osm titulů mistra světa.

Start závodu We Run Prague je v sobotu ve 14:00. Vyhlašování výsledků se zúčastní i bronzová olympijská medailistka v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, mistr Evropy v hodu oštěpem Vítězslav Veselý nebo vicemistryně Evropy v běhu na 400 metrů překážek Denisa Rosolová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud