26. října 2012 • 13:12

Na Jamajce řádil hurikán: Bolt se modlil, Powell netrénoval

Autor: ČTK, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hurikán Sandy, který se přehnal přes Jamajku, způsobil starosti slavným sprinterům. Asafa Powell musel kvůli hrozivému živlu přerušit trénink a Usain Bolt se za své blízké modlil z dalekého Rio de Janeira, kde je právě na cestách.



„Otče na nebesích, dohlédni dnes na Jamajku, ať jsou její lidi v bezpečí,“ pomodlil se Bolt na svém Twitteru a přiložil satelitní fotografii, na které se centrum hurikánu nachází právě nad Jamajkou.

Hurikán Sandy se v posledních dnech přehnal nad Karibikem, pustošil a zabíjel. Na Jamajce připravil o život jednoho člověka. Jeden člověk zahynul na Haiti a jedenáct lidí zemřelo na Kubě. Dnes se zřejmě hurikán dostane na východní pobřeží Spojených států.

Na Jamajce udeřil hurikán ve středu a jeho oko přešlo přímo přes ostrov. Vítr o síle 235 kilometrů za hodinu strhával elektrická vedení, silný déšť způsobil na mnoha místech záplavy.

Bývalý světový rekordman v běhu na 100 metrů Asafa Powell je na rozdíl od Bolta v těchto dnech doma na Jamajce a kvůli hurikánu musel být opatrný.
„Nešel jsem na trénink kvůli přicházející bouři. Je lepší se držet v bezpečí,“ napsal Powell na Twitter.

Poté, co se hurikán přehnal, vyvěsil Powell na Twitter fotografii zkázy s dodatkem: „Tahle kokosová palma vichřici nepřežije.“

Powell ale vyvázl bez zranění a už se znovu vrátil k tréninku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud