14. listopadu 2012 • 07:45

Budoucí máma Špotáková si zařádila s kapelou Tři sestry

Autor: ČTK, iSport.cz, hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vyprodaný byl včerejší happening, který na počest oštěpařky Barbory Špotákové uspořádala jablonecká radnice. Dvojnásobná olympijská vítězka v úterý oznámila, že přerušuje kariéru kvůli těhotenství, na společenské akci ale na ní nebyla únava znát.



Na autogramiádě rozdávala úsměvy, podepisovala se i fotografovala s fanoušky, kteří jí přáli hlavně další úspěchy a zdravé miminko.

"Zájem o autogramiádu byl mimořádný, přišlo asi 150 lidí. Chodily i celé rodiny s dětmi, atleti z TJ Liaz jí dali květiny a dva dárkové koše," uvedla mluvčí jablonecké radnice Markéta Hozová.

Město pro jednatřicetiletou Špotákovou uspořádalo v úterý večer i koncert s její oblíbenou kapelou Tři sestry, která pro ni po prvním olympijském vítězství před čtyřmi lety složila píseň Čtvrtá sestra.

"Zájem byl mimořádný. Vyprodáno bylo už před týdnem, prodalo se celkem 900 lístků," uvedla Hozová. Výtěžek z koncertu, odhadem asi 77.000 korun, radnice věnuje jablonecké atletice.

Jedna z nejsympatičtějších českých sportovkyň si dnes se svojí oblíbenou kapelou na pódiu zazpívala. Na koncertu v jabloneckém Eurocentru zahrála i skupina Wohnout a vystoupil také dětský pěvecký sbor Skřivánek s Písní pro Báru. "Atmosféra byla skvělá, taková se moc často nevidí," uvedl jeden z účastníků koncertu Petr Kořínek.

Od jablonecké radnice to není jediný dárek pro úspěšnou rodačku, zaplatí jí také originální lustr za 100.000 korun od místních sklářů a na Nový rok Špotáková obdrží čestné občanství Jablonce. Úspěšná atletka bude teprve čtvrtým oceněným občanem města za posledních 20 let a jedinou ženou, které se pocty dostalo.

Vítězka her z Pekingu i Londýna, mistryně světa i světová rekordmanka si na rok od sportu odpočine, s přítelem Lukášem Novotným očekávají narození potomka v létě. Pokud vše půjde podle plánu, mohla by zahájit přípravu v příštím roce v prosinci a vrátit by se chtěla v sezoně 2014 na mistrovství Evropy v Curychu.

Barbora Špotáková v Jablonci navštívila koncert Tří sester
Video se připravuje ...

Barbora Špotáková v Jablonci navštívila koncert Tří sester
Video se připravuje ...

Barbora Špotáková popisuje dojmy z koncertu Tří sester v Jablonci
Video se připravuje ...

Barbora Špotáková si na pódiu zazpívala i několik písní od oblíbených Třech sester.
Barbora Špotáková si na pódiu zazpívala i několik písní od oblíbených Třech sester.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud