20. září 2013 • 19:00

Esa desetiboje Roman Šebrle s Dvořákem v dešti prohráli s děvčaty

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalí desetibojaři Roman Šebrle a Tomáš Dvořák se po pěti letech opět sešli v závodě. V deštivé koulařské exhibici na kladenském stadionu Sletiště ale prohráli s dvojicí aktivních atletek – Barborou Špotákovu a Eliškou Klučinovou.



Na kladenském stadionu překonala sedmibojařka Eliška Klučinová dva národní rekordy, tentokrát si tady připsala skalpy dvou desetibojařských legend.

„Porazit chlapy, to se vždycky cení,“ smála se Klučinová, která v pátek odpoledne vyhrála neobyčejnou exhibici v rámci dvou akcí na podporu atletiky – Isostar KSN Novinárského desetiboje a finále celorepublikového programu Atletika pro děti.

„Eliška tady na Kladně válí, zvládli jsme to,“ pochvalovala si oštěpařka Barbora Špotáková. „Spíš mě mrzí, že mi koulaření dnes moc nešlo, což mi ostatně nejde nikdy. Koule patří mezi mé úplně nejméně oblíbené disciplíny. Je to disciplína, které vůbec nerozumím. Na kouli už jsem si tolikrát nabila nos…“

Atletické hvězdy bavily fanoušky
Video se připravuje ...

Poražení desetibojaři brali výsledek s nadhledem. „Ženy jsou asi lepší,“ řekl Roman Šebrle. „Závodily dobře. Ještě aktivně závodí. Dalo se čekat, že na tom budou dobře.“ Tomáše Dvořáka jen mrzelo, že si při nepovedeném hodu zranil loket.

K akci Atletika pro děti, která se snaží přivést k atletice nové adepty, pomáhali i další slavní sportovci. Mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek a olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda podávali náčiní a světová šampionka na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová mávala praporkem jako rozhodčí.

„Já jsem se bavila, byla mi zima, ale myslím, že jsem to hodnotila spravedlivě. Všichni se snažili a brali to podle pravidel. Odmávala jsem jeden přešlap, ale ten byl záměrnej od Báry,“ líčila Hejnová.

Přišel i oštěpařský mistr světa Vítězslav Veselý a všichni museli strpět průtrž mračen. „Je fakt, že pár takových závodů dokonce na ostro v takovém počasí jsem zažila. Je to vždycky velmi nepříjemné. Především to tak bylo pro diváky, protože se tady chudáci neměli kam schovat,“ pozvdechla si Špotáková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud