1. dubna 2014 • 09:30

Maslákovi hrozí belgičtí bratři: Chceme první dvě místa, varují

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéra čtvrtkaře Pavla Masláka letí jak blesk, v letní sezoně to ale český fenomén nebude mít snadné. Belgická dvojčata Kevin a Jonathan Borléeovi vyhlásila, že chtějí z evropského šampionátu v Curychu zlato a stříbro.



Byli to především oni, kdo v posledních letech dokazovali, že bílí Evropané mohou v běhu na 400 metrů soupeřit se světem. Kevin Borlée má ve sbírce bronzovou medaili z mistrovství světa 2011 v Tegu a evropský titul z roku 2010, jeho bratr Jonathan skončil na loňském šampionátu v Moskvě jen o dvě setiny sekundy čtvrtý. Pro letošní sezonu je jejich jasným cílem ovládnout mistrovství Evropy, které se v srpnu koná na slavném stadionu Letzigrund v Curychu, dějišti mítinku Weltklasse.

„Našim cílem jsou první dvě místa, to ale neznamená, že se tak stane,“ řekl Kevin Borlée serveru dhnet.be.

K pokoře oba Belgičany nutí výkony Pavla Masláka, který bude v Curychu obhajovat titul evropského šampiona z roku 2012. Tehdy v Helsinkách se ale mistrovství Evropy poprvé konalo v olympijské sezoně a mnohé hvězdy se nezúčastnily, belgičtí bratři tenkrát startovali jen ve štafetě.

Maslák však během dvou let dorostl na úroveň Borléeových dvojčat, o čemž přesvědčil suverénním vítězstvím na březnovém mistrovství světa v polských Sopotech.

„Maslák běžel v Sopotech velmi dobře a klidně nás tohle léto může porazit. Nevadilo by nám prohrát s někým lepším, než jsme my, pokud předvedeme naše nejlepší výkony,“ uvedl Jonathan Borlée, který se vloni v Moskvě zlepšil na čas 44,54 sekundy.

Oba bratři nejsou v atletickém světě sami. Trénuje je jejich otec Jacques a čtvrtku běhá i jejich mladší bratr Dylan. Spolu chtějí v Curychu obhájit zlatou medaili ve čtvrtkařské štafetě.

„Doufáme, že budeme mít stejně silnou štafetu jako před dvěma lety, může to být nejrychlejší štafeta, jakou kdy Belgie měla,“ těší se Kevin Borlée.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud