25. srpna 2007 • 00:00

Dvořák: Na bolest jsem si zvykl

Autor: Sport
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Dvořák se ale ani ve svých pětatřiceti letech a na osmém šampionátu necítí na pozici výletníka. Trojnásobný mistr světa se však souží bolestí v levé patě.



Západní Honšú nabízí cestovateli spoustu lákadel. Blízko Ósaky, kde dnes začíná mistrovství světa v atletice, je královské město Kjóto nebo starobylá Nara s chrámy a zahradami. Desetibojař Tomáš Dvořák se ale ani ve svých pětatřiceti letech a na osmém šampionátu necítí na pozici výletníka. Bývalý trojnásobný mistr světa se však souží bolestí v levé patě. Problémy se zdravím k němu v posledních letech patří.


Co vás teď nejvíc deptá? "Nechal jsem si vemluvit, abych sem jel. Protože kdyby mě to přestalo bolet, seděl bych doma naštvaný. Takhle se ale může stát, že nebudu moct závodit a budu naštvaný ještě víc. Nejvíc mě rozčiluje ten moment, že jsem si to udělal sám vlastní blbostí." Co se stalo? "Došlo k tomu už v červnu před mítinkem v Kladně. Byla to blbá shoda náhod, že jsem si na tréninku škrtnul hřebíkama a naběhnul jsem do překážky špatně." Kdybyste v mistrovském závodě nemohl na start... "...tak budu smutnej. I když to k životu patří. A nebudu první ani poslední. Teď jsem si přečetl, že se naškubl švédský trojskokan Olsson. Ale má kliku, že zůstal doma. Já bych byl smutnej strašně." Proč? "Člověk si nemůže zazávodit na mistrovství světa. Pak tady člověk promarní tři týdny, zatímco jsem mohl být s Tondou Váchou jako trenér na závodech. Kluci mají mistráky dvaadvacítek." Vidíte ještě šanci, že noha vydrží? "Kdybych tomu nevěřil, tak jsem dávno doma. (Dvořák se začíná vsedě vší silou špičkami odrážet od země) Tohle mi vůbec nevadí. Ale už na to nemůžu postavit celou váhu těla." Vraťme se k vašemu zranění. Obnovil jste si ho v úterý při oštěpařském tréninku, ale prvotní problémy začaly už v červnu před mítinkem v Kladně. Nepodcenil jste něco? "Teď řešíme, kvůli čemu se to mohlo stát. Bavil jsem se s doktorem Barnou o možném vlivu terapie body detox. Začal jsem na to chodit právě před Kladnem. To máte vaničku s vodou, je to galvanizace. Mácháte tam nohy, pouští to do vás proud. Rozpoutává to červené krvinky, aby měly lepší průtok do periférií a má vás to detoxikovat. Pata mě začala bolet po prvním máčení těch noh." Opravdu to může být důvod vašich potíží? "Může to s tím být spojené. Protože všechny škodliviny odcházejí právě přes ta chodidla. Možná se tam z toho udělal ten zánět. Ale nemyslím, že jsem to zanedbal."

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud